Pe bicicletă: cinci trasee fascinante din Europa de mers cu bicicleta

0
635
Fie că ești un biciclist profesionist sau nu, aceste trasee pentru biciclete din Europa întreagă te pot inspira să începi să pedalezi mai mult anul acesta.
Fie că ești un biciclist profesionist sau nu, aceste trasee pentru biciclete din Europa întreagă te pot inspira să începi să pedalezi mai mult anul acesta.

Vrei să mergi în vacanță cu bicicleta pe trasee superbe? Vezi propunerile de mai jos, alese de echipa din spatele motorului gratuit pentru căutarea ofertelor de călătorie momondo.ro.

Insulele Lofoten, Nordland, Norvegia
Sate pescărești liniștite, tipic norvegiene cu hangare pe piloni, pentru bărci, deasupra apelor reci, într-un peisaj montan extraordinar – traseul Vestfjord – din insulele Lofoten este locul perfect pentru poze și pentru o gură de aer proaspăt (sărat).

Bucură-te de liniștea celor două roți și de singurătate atunci când pedalezi de-a lungul coastei sălbatice, presărată cu sate tipic pescărești și structuri ciudate din bețe lungi din lemn de care atârnă pești puși la uscat. Pentru o experiență scandinavă perfectă, plănuiește-ți călătoria vara, astfel încât să te bucuri de soarele de la miezul nopții.

Cele mai bune luni: mai – iulie
Dificultate: Ușor
Caută un zbor spre Oslo, apoi ia un zbor până în Bodo.

Traseul pentru biciclete Van Gogh – Roosegaarde, Eindhoven, Olanda
Traseul scurt de 600 metri, dintre Moara de apă Opwettense din Nuenen și Moara de apă Collse din Eindhoven, ambele pictate de faimosul artist, este un muzeu în aer liber către locuri care l-au inspirat și în care a locuit artistul. În timpul nopții, drumul de sub roțile tale se umple de luminițe și devine o capodoperă – pietricelele fosforescente, care au fost alimentate de lumina soarelui, încep să lumineze și creează un efect spectaculos, tehno, care imită „Noaptea înstelată”.

Cele mai bune luni: Tot anul
Dificultate: Ușor
Zboară mai întâi către Amsterdam.

Route des Grandes Alpes, Alpii Francezi, Franța
De la malurile Lacului Léman la plajele Coastei de Azur, poți admira peisaje superbe cu vârfuri înzăpezite, văi alpine și farmecul mării de-a lungul celor 684 de km ai Route des Grandes Alpes.

Bicicliștii care doresc să deguste deliciile locale, se pot bucura de diferitele tipuri de brânză
Savoie, Reblochon sau Beaufort, produse la înălțime și își pot potoli setea cu vinuri produse aici, în timp ce alții poate preferă să își păstreze energia ca să cucerească abruptul Col de l’Izoard. Cu burta plină sau nu, vântul își face simțită prezența pe tot traseul.

Cele mai bune luni: iunie – octombrie
Dificultate: Dificil
Ca să ajungi aici, caută zboruri spre Geneva.

De la Putney la Weybridge, Greater London (Londra Mare), Marea Britanie
Dacă se întâmplă să vizitezi Londra Mare, scapă de poluare și fă o plimbare superbă cu bicicleta spre vest, de-a lungul Tamisei și râului Wey. Autobuzul cu etaj din centrul orașului este înlocuit de feribotul de la Hampton, clădirile sunt înlocuite de poienițe verzi și rețeaua de bulevarde pline de viață cu labirintul Palatului Hampton Court.

Lasă traseul, leagă bicicleta lângă drum, fă un popas și bucură-te de stridii proaspete în timp ce te relaxezi într-un șezlong cu vedere spre Tamisa la pubul The Anglers din Walton-on- Thames, Surrey.

Cele mai bune luni: mai – august
Dificultate: Moderat
Londra e destinație de pus pe hartă când cauți zborul care să te aducă în acest cadru.

Camino de Santiago, Galicia, Spania
Pornește în pelerinajul tău ca un „bicigrino” (pelerin pe bicicletă) de-a lungul Camino Francés, unul dintre traseele cicloturistice populare ale rutei Camino de Santiago. Leagă-ți o ploscă locală (calabaza de peregrino) de rucsac, fă rost de o scoică, simboluri ale pelerinajului și pornește din orașul Pamplona, cunoscut pentru că în fiecare an organizează cursele cu tauri spre orașul Santiago de Compostela.

Lasă-ți grijile în urmă, la faimoasa sculptură vizitată de pelerini de la Alto del Perdon (Dealul Iertării), și pedalează printre vii și plantații de măslini. Conform tradiției, lasă o piatră la crucea abruptă Cruz de Ferro, care îți va aprinde dorința de a continua să pedalezi prin munții verzi ai Galiciei. După ce ai trecut de terenuri agricole și trasee ce trec prin păduri, fă o pauză și bucură-te de aromele locale, cu o masa galiciană (cartofi și caracatiță) în O Cebreiro. La Monte de Gozo (Muntele Bucuriei) vei vedea vârfurile Catedralei Santiago de Compostela pentru prima oară – ai reușit!

Cele mai bune luni: mai – iunie
Dificultate: Moderat
Destinația de zbor, Pamplona.

SOURCEComunicat de presă
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here