007 ELEMENTS: o experiență Bond spectaculoasă la 3050 de metri

0
1193
007 ELEMENTS: noua instalație James Bond de la Sölden este o experiență cinematografică de top. Acolo unde Daniel Craig s-a aflat în fața camerei la filmările pentru filmul Spectre, vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze, începând cu 12 iulie 2018, universul de film al celui mai faimos agent secret al planetei.
007 ELEMENTS: noua instalație James Bond de la Sölden este o experiență cinematografică de top. Acolo unde Daniel Craig s-a aflat în fața camerei la filmările pentru filmul Spectre, vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze, începând cu 12 iulie 2018, universul de film al celui mai faimos agent secret al planetei.

Nici că putea fi găsit ceva mai potrivit decât cadrul natural al Lumii Bond a lui Ötztal pentru expoziția 007 ELEMENTS. Pe vârful Gaislachkogl, la 3050m altitudine deasupra stațiunii Sölden, 007 ELEMENTS te poartă într-o călătorie prin universul unui mit veșnic tânăr al epocii moderne. Drumul până acolo, parcurs într-una din cele mai moderne gondole montane din lume, este extrem de incitant. Dacă în Spectre maestrul și geniul „Q” s-au bucurat de avantajele acestei splendide gondole, Bond a călătorit spre Sölden cu avionul. Ascensiunea și atingerea vârfului sunt demne de o aventură 007. Vederea panoramică aproape că acoperă infinitul, întinzându-se până la creștetul Zugspitze în nord și până la Dolomiți în sud. Îndată ce ochii se pot desprinde de aceste frumuseți naturale, în centru revine adevăratul obiect al pasiunii. Sölden Mountain Lift Company a instalat 007 ELEMENTS în munte, sub restaurantul ice Q realizat de arhitectul Johann Obermoser  (locația clinicii Hoffler din Spectre).

Design interior în mijlocul naturii

Precum o ascunzătoare secretă, Instalația Cinematografică subterană acoperă 1300 m². Un lucru e clar de la bun început: e foarte frig la mai mult de 3000m deasupra mării. Și cei mai cool vizitatori sunt sfătuiți să poarte haine călduroase chiar și în lunile de vară. Decizia arhitectului de a nu folosi aerul condiționat face parte integrală din conceptul de design. Poate pentru că instalația însăși este foarte „fierbinte”. Minți de excepție au implementat o lume unică pe suprafața a nouă camere.

Neil Callow, designerul de platou al ultimelor patru filme Bond, de la Casino Royale la Spectre, și-a realizat viziunea artistică în calitate de regizor artistic la Sölden. „A fost cel mai bun proiect pe care l-am făcut vreodată”, spune Callow, în vârstă de 43 de ani. În plus, Tino Schaedler de la compania americană „Optimist Design” a fost și el implicat în implementarea vizuală. Compania din Los Angeles realizează concepte scenice pentru multe branduri globale renumite, cum ar fi Google, Nike sau Grammy Awards.

Miss Moneypenny înconjurată de excelență arhitecturală

Prin intermediul „Barrel of the gun”, creatorii showului invită vizitatorii în grupuri mici în Adventure World. Camera balistică trimite la captivanta secvență de deschidere din Spectre, anticipând opera de arhitectură holistică ce te așteaptă aici. Prin instalația 007 ELEMENTS, arhitectul Johann Obermoser a creat o operă de artă care este o veritabilă atracție turistică. Cu designul minimalist al camerei, arhitectul tirolez face aluzie la formele clasice ale legendarului designer Bond Ken Adam. În interiorul camerelor, ai mereu senzația că „M” sau Miss Moneypenny ar putea apărea de undeva. Ceea ce se și întâmplă de fapt de-a lungul turului! Actrița Naomi Harris însăși prezintă locația de filmare de la Sölden, precum și multe alte atracții din istoria Bond (care în curând va număra 60 de ani).

O combinație excelentă între film și spectacolul naturii

Regizorul Sam Mendes în persoană te întâmpină cu căldură de pe ecran. Pe lângă alte informații „de interior”, câștigătorul Oscarului explică și de ce el și echipa de producție au ales stațiunea Sölden. Vizita continuă apoi într-un senzațional cabinet de oglinzi cu toți actorii Bond, de la Connery la Craig, urmat de o amețitoare experiență vizuală de 360 de grade.

Următoarea secțiune a 007 ELEMENTS arată minunații munți din Sölden. Ferestre panoramice aduc la picioarele vizitatorilor Drumul Ghețarului, deschizând priveliștea către gheața eternă a ghețarului Rettenbach. Cascadori îndrăzneți și-au riscat pielea în Spectre realizând urmăriri spectaculoase pe acest drum.

 

O adevărată sărbătoare pentru fanii filmelor

Zona „Tech Lab” are toate șansele să îi înmărmurească pe fani cu dispozitivele pe care le prezintă. O armă de foc legendară este doar un mic exemplu. Platforme interactive te fac să înțelegi mai bine efecte speciale și alte năstrușnicii generate de calculator. Următorul lucru care îți va atrage atenția este automobilul avariat al eroului, care poate fi admirat în „Action Hall” alături de miniaturi reprezentând confruntarea finală dintre bine și rău din film.

În „Screening Room” pot fi văzute cele mai extraordinare piese ale puzzle-ului cinematografic din urmărirea care te lasă fără răsuflare din Spectre. La fel ca secvențele anterioare, și aceasta este pusă în scenă cu ajutorul celei mai bune tehnologii de film, sunet și prezentare, create de producători de renume internațional.

Expoziția se termină cu „Legacy Hall”, sau camera legendelor. Aici sunt adunate cele mai importante momente din istoria Bond, de la înregistrări „din spatele ușilor închise” până la afișe de film iconice.

Într-un final glorios, fanii filmelor au ocazia să facă și un tur al magazinului expoziției. Entuziaștii Bond vor părăsi 007 ELEMENTS emoționați, impresionați, aproape tulburați de cele văzute. Înainte însă, vor putea servi un Martini sau un espresso tare, recomandări principale ale terasei restaurantului ice Q.

Mai multe detalii sunt disponibile la 007elements.soelden.com.

007 ELEMENTS
Sölden, vârful Gaislachkogl, 3050m.

Deschidere: 12 iulie 2018
Bilete: adulți 22.00 euro / tineri 17.00 euro / copii 12.00 euro

(Biletul de intrare nu include coborârea și urcarea cu gondola de pe Gaislachkogl. Există însă și un bilet combinat, care le include.)

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here