Yoga Death Metal sau antrenamentul intens 1000%

Venise vremea să îți scoți la purtare tricoul cu Slayer și să te pregătești pentru dat din cap, căci antrenamentul acesta are niște beneficii de luat în considerare.

0
788
Nu nu, nu e nicio greșeală de tipar în titlu - antrenamentul acesta chiar e atât de intens încât pare că „100% intensitate” nu îl descrie suficient de bine.  
Nu nu, ai citit bine și nu e nicio greșeală de tipar în titlu - antrenamentul acesta chiar e atât de intens încât pare că „intensitate 100%” nu îl descrie suficient de bine.  

Sesiunea începe cu un urlet prelung.

„Sunteți gata pentru metale grele?”, spune instructoarea Saskia Thode. „Nu v-aud! CHIAR SUNTEȚI GATA PENTRU METALE GRELE?!?!?!?!”

Pe acordurile Black Sabbath și Bolt Thrower care se aud din boxe, Thode își începe ora foarte energic. Nici vorbă de starea meditativă tipică pentru yoga, care, după spusele lui Thode, „poate să ardă în focul iadului”. În locul ei sunt posturi pe model „fuck you!” și multe urlete și răgete.

Așa începe în mod obișnuit o zi la Metal Yoga Bones din Greenpoint, Brooklyn. Orele de yoga includ lovituri de pumn și picior, posturi de cântat la chitară, dat din cap, valuri de transpirație. Este un loc unde chiar și cei mai neexperimentați yogini (de fapt, ei în primul rând) se pot simți bine.

Thode e de origine germană și ține aceste cursurile din 2014 în diverse locații din Brooklyn. Se mai ocupă de festivaluri de muzică metal. E tatuată din cap în picioare și are părul împletit într-o coada groasă care îi ajunge până la pulpe. Răgetul prelung de început al clasei îl numește „țipăt războinic”.

Metal Yoga Bones e un rezultat al felului în care Thode a fost crescută. Avea doar 12 ani când mama ei, metalistă convinsă, o lua la primul concert. Apoi a devenit participantă obișnuită la Wacken Open Air, un foarte cunoscut festival de muzici metal din nordul Germaniei. Când avea 18 ani, a suferit un accident de mașină în urma căruia terapeutul ei i-a recomandat să facă yoga. Deși la început a fost destul de sceptică, a sfârșit prin a se îndrăgosti de această practică.

După accidentul de la 18 ani, s-a mutat la New York dar cursurile tradiționale de yoga i se păreau prea constrângătoare. Așa că a înființat Metal Yoga Bones, propriul studio de yoga de mare intensitate și cu decibeli înalți.

„Nu mă prea interesează cine vine la oră sau cum arată. Grași, musculoși, bărbați, femei – oricine e binevenit”, spune Thode. „Ne distrăm așa de bine încât cei mai mulți participanți nici măcar nu realizează că se află într-o postură de yoga”.

Nu trebuie să fii yogin „cu acte-n regulă” și nici măcar un fan înrăit al muzicii metal pentru a te bucura de orele lui Thode. Nu trebuie nici măcar ca yoga să fie activitatea ta preferată. Devon James, 39, antrenor personal din Brooklyn care a fost la orele din Saint Vitus nu avea deloc experiență cu yoga înainte de a ajunge la Metal Yoga Bones, ocupându-se în principal cu antrenamentele de forță. „Știam că pot și trebuie să fac mai mult pentru a-mi echilibra antrenamentele”, spune James pentru Men’s Health. „M-am gândit că un grup de yoga ar fi exact ceea ce am nevoie pentru asta”.

La sfârșitul primei ore de 75 de minute, James știa că va reveni. „E foarte solicitant din punct de vedere fizic. Și e o diferență mare, care mie îmi place foarte mult, față de condițiile în care se desfășoară orele de yoga clasică – încet, liniștit și făcându-te să te simți ciudat”.

Thode spune că ar vrea ca studioul ei să fie un loc pentru toată lumea, nu numai pentru metaliști. Dar deși nu trebuie să pui presiune pe tine pentru posturi contorsionate din yoga sau pentru a-ți întipări un zâmbet zen pe față, trebuie totuși să fii pregătit să se țipe la tine. Și nu puțin! Thode spune râzând: „Băieții nu vor să recunoască, dar le place al naibii de tare să țip la ei!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here