Ying, yang, zbang!

0
269

Viata inseamna mai mult decit bataie, voinicule! Iar Jet Li s-a luptat suficient cit sa stie asta. Uite-te in Galeria Foto si afla trucuri elementare de Wushu!

Un zdrahon tine deschisa usa camerei de hotel, iar tipul in negru se strecoara inauntru cu incetinitorul; ochelarii cu lentile mate ii acopera ochii ageri scrutind atent semiintunericul incaperii. Nu e inalt – 1,70, maximum 1,73 m -, dar are ceva special. Incredere. Stil.

Este un pic amenintator. Toate spun: “Tipul asta poate face chestii deosebite.” Precum o lovitura cu piciorul, in zbor. Sau o fulgerare de mina care te adoarme inainte sa apuci sa o vezi. Mai e si miscarea aceea din Hero, cu care poate rupe un git intr-o fractiune de secunda. Daca intilnirea aceasta ar fi fost o scena dintr-un film, m-as fi dus la el cu un rinjet gen Tarantino si i-as fi spus: “Ia uite cine e aici… Ai un pumn de fier si o minte de furnica! Mi-ai adus banii aia?” si atunci ar fi inceput show-ul: o intoarcere, o lovitura si eu zac cu capul sub masa de la receptie.

Ochelarii intunecati poposesc insa pe masa si Jet Li – invingatorul absolut al tuturor bataliilor din filme – ma intimpina cu un zimbet, o scurta plecaciune si o stringere de mina. Estul si Vestul se intilnesc pentru prima oara fara varsare de singe si se indreapta impreuna spre cafeneaua hotelului. in timp ce discutam, reusesc sa evit faimoasa lui privire mortala. (Ma rog, m-a prins o data, dar despre asta va spun mai tirziu.) Eroul din Cradle 2 the Grave si Hero este, de fapt, un tip mult mai jovial decit ne inchipuim cu totii. Zimbeste, ride, iar cind vine vorba despre calitatile lui de luptator, devine foarte modest.

“Ai putea probabil sa ma bati!”, imi spune el, tot cu un zimbet. Multumesc pentru votul de incredere, dar am senzatia ca Li si-a pus in cap sa-si bata joc de mine. In timp ce discutam, imi ofera fara sa vrea tot felul de indicii despre lucrurile incredibile pe care le poate face corpul lui. Degetele lui puternice se joaca abil cu mataniile budiste, in timp ce muschii de pe git i se incordeaza la cea mai mica miscare.

E mai mult decit un actor care zboara prin decor legat de niste cabluri. Jet Li e si singurul cvintuplu campion national de wushu al Chinei. Incep din nou sa visez. Ce-ar fi daca as face zob paharul inalt si l-as ataca pe Li cu un ciob, pe deasupra aranjamentului floral de pe masa? Pina la urma, orice barbat se gindeste toata viata cum i-ar sta luptindu-se cu un maestru al artelor martiale.

1
2
3
4
5
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here