Usor ca un fulg

24 octombrie 2007

Anual, 2 din 3 alergatori sint accidentati. Pe cit pare de ciudat, pe atit e de adevarat, dar o respiratie corecta nu e neaparat si sanatoasa.Alearga fara dureri
Majoritatea alergatorilor expira in timp ce calca pe acelasi picior – acea parte a corpului va prelua greutatea si, mai mult ca sigur, te vei accidenta. Alterneaza-ti ritmul respirator astfel incit sa inspiri vreme de "trei pasi" si sa expiri pe doi – in felul acesta vei expira atunci cind calci pe picioare diferite si dispersezi greutatea corpului. Sprint? Inhaleaza "pe doi pasi" si expira pe unul.

1-156poza-interior.jpg

Anual, 2 din 3 alergatori sint accidentati. Pe cit pare de ciudat, pe atit e de adevarat, dar o respiratie corecta nu e neaparat si sanatoasa.

Alearga fara dureri

Majoritatea alergatorilor expira in timp ce calca pe acelasi picior – acea parte a corpului va prelua greutatea si, mai mult ca sigur, te vei accidenta. Alterneaza-ti ritmul respirator astfel incit sa inspiri vreme de “trei pasi” si sa expiri pe doi – in felul acesta vei expira atunci cind calci pe picioare diferite si dispersezi greutatea corpului. Sprint? Inhaleaza “pe doi pasi” si expira pe unul.ComentariiAboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!


Noutăți