Totul despre crossfit

0
2945

CAT DE BUN E ANTRENORUL?
E bine sa fii cu urechile ascutite. In Romania comunitatea CrossFit nu e prea mare (cel putin deocamdata). Poti sa afli de la ceilalti cat de bun e un anumit instructor. Pune cateva intrebari esentiale. De cand s-a deschis sala? De cand a aparut in peisaj antrenorul? Important e sa gasesti unul cu mai multa experienta. Apoi, arunca un ochi si in sala. Vorbeste cu antrenorii si vezi daca stiu ce-i ala CrossFit. Ofera vreo sedinta gratuit? Au vreo grupa de incepatori sau un curs cu exercitii de baza prin care se asigura ca vei deprinde corect tehnica? Planul nutritional al dietei Paleo este foarte important pentru imbunatatirea compozitiei chimice a corpului, un lucru greu de obtinut fara sfaturi nutritionale si adoptarea unei diete corespunzatoare“, explica Jobst Olschewski. „Cu cat aceste obiective sunt mai importante pentru tine, cu atat mai mult vor conta si sfaturile nutritionale, cum sunt cele prezente in dieta Paleo.“


CE TE INVATA CROSSFIT-UL?
Nu e obligatoriu sa te inscrii la un box de CrossFit ca sa te bucuri de beneficii. Daca nu-ti permite buzunarul sau locuiesti intr-un oras unde nu exista asa ceva, gasesti in revista Men’s Health antrenamente tip CrossFit.
Antreneaza-te in echipa sau gaseste un partener.
Un studiu din 2010 efectuat de cercetatorii de la Oxford arata ca antrenamentul in echipa creste toleranta la durere. Iar spiritul tau competitiv te va ajuta sa dai totul din tine.
Noteaza-ti rezultatele. Te va ajuta sa obtii satisfactie imediata si te va ajuta sa te motivezi pentru antrenament.
Nu-ti antrena grupe diferite de muschi. Un studiu din 2011, publicat in European Journal of Applied Physiology, a aratat ca barbatii care faceau exercitii pentru rezistenta intregului corp si-au stimulat metabolismul cu 6% pe o durata de trei zile. Cu cat lucrezi mai multi muschi simultan, cu atat arzi mai multa grasime.


CROSSFIT GAMES
Unul dintre motivele principale care a asigurat notorietatea CrossFit-ului este organizarea asa-numitelor Jocuri, un eveniment international care provoaca atletii sa se antreneze pe tot parcursul anului ca sa concureze la mai multe antrenamente diferite in trei zile, folosind un sistem special, care asigura testarea sportivului aflat in cea mai buna forma. Totul a inceput in 2007, la o ferma din Aromas, California, cu un gratar cu bere, burgeri si provocarea de a efectua un antrenament simplu. Au participat 123 de atleti de toate varstele care au completat trei antrenamente diferite, iar cei doi castigatori au fost James Fitzgerald si Jolie Gentry. Jocurile din 2008 si 2009 au avut loc la aceeasi ferma, iar ultimul a inclus un concurs Regional, la care au avut voie sa participe si concurenti din alte tari. La Jocurile din 2010 au participat 4.000 de atleti din intreaga lume si au avut cu totii dreptul sa concureze in Finale, care au fost tinute pe stadionul Home Depot Centre din Los Angeles. De aceasta data s-au oferit si 25.000 $ pentru detinatorul primului loc. Miza jocului a crescut in 2011 la 250.000 $, iar castigatorii au fost Rich Froning Jr. si Annie Thorisdottir.
 

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here