Stii mai mult, progresezi mai mult

0
346

Afla raspunsurile la patru intrebari esentiale și iți vei dezvolta mușchii mai rapid ca oricind. Poți sa faci 10 repetari de ramat cu greutatea corpului tau?

E o vorba printre cei ce trag de fiare: daca nu faci ramat, nu ai cum sa iți dezvolți masa musculara. Și nu exista metoda mai buna de a incepe sa le faci pe amindoua, decit prin a face ramat invers, cu greutatea corpului. In afara faptului ca este un exercițiu strict pentru dezvoltarea musculara, ramatul invers are marele avantaj ca iți dezvolta deltoizii posteriori și mușchii interscapulari.

Acești mușchi adesea neglijați sint antagoniștii celor pe care ii folosești la impins de la piept – beneficiul dezvoltarii lor este evitarea posturii “adus de spate”. Gindește așa: daca faci mult mai mult impins de la piept decit ramat, mușchii de pe fața anterioara a cutiei toracice vor deveni mult mai puternici decit cei posteriori și vor trage umerii inainte. Daca nu poți sa faci 10 repetari perfecte de ramat invers, e foarte posibil sa ai acest gen de dezechilibru. Rezolvarea? Doua serii de ramat invers pentru fiecare serie de impins de la piept (sau alt exercițiu pentru piept).

Folosește aceasta abordare pina cind elimini punctul slab. Cum procedezi: Așaza-te la un aparat Smith și apuca bara cu priza in pronație. Sprijina-te pe podea cu calciiele, cu picioarele bine intinse. Apropie pieptul de bara, oprește-te și coboara pina cind brațele sint intinse. Poți sa consideri ca ai facut o repetare atunci cind pieptul atinge bara.

Cobori suficient de jos la genuflexiuni?

Atunci cind ii intreb pe cei ce vin la sala in mod obișnuit daca la genuflexiuni coboara trunchiul pina cind coapsele sint paralele cu podeaua, 99,9% raspund cu “da”. Apoi ii privesc cum executa mișcarea. Reacția mea este totdeauna aceeași: oare ce ințeleg ei prin “paralel”? Confunda cu “45 de grade”? Sint de parere ca o genuflexiune corecta inseamna sa cobori trunchiul pina cind partea anterioara a coapselor, nu cea posterioara, este paralela cu solul.

Acest mic detaliu iți aduce cel puțin 5 cm de coborire. Iar atunci cind vine vorba de a dezvolta mușchii, fiecare centimetru conteaza – o amplitudine de mișcare mai mare inseamna ca pui mai multe fibre musculare la treaba și stimulezi mai bine dezvoltarea mușchilor. Sigur, o genuflexiune executata mai superficial este mai ușoara, dar n-ar trebui ca asta sa iți dea de gindit? Nu te baza numai pe o oglinda pentru corectitudine, pentru ca lasa loc la interpretari.

Controleaza-ți precis mișcarea cu ajutorul unei cutii sau al unei mingi cu inalțimea de 40 cm, pe care o așezi in spatele tau. Daca nu atingi cutia la fiecare repetare, nu faci o genuflexiune eficienta. Cum procedezi: Așaza-te in fața unei cutii, atingind-o cu calciiele. Poate sa fie chiar și o cutie de carton, pentru ca nu o sa aplici greutate pe ea. Inițiaza mișcarea impingind șoldurile spre posterior. Flecteaza șoldurile și genunchii pina cind fesele ating puțin cutia (nu te așeza pe ea), apoi revino la poziția inițiala.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here