Sport + MMA = Mușchi de oțel

0
441

De Trevor Thieme • Adaptare de Irina Mereacre • Foto:Travis Rathbone, Beth Bischoff (exerciții)

Când vine vorba de ars calorii și de lucrat toți mușchii din corp, puține exerciții pot fi comparabile cu balansarea kettlebellului. „Îți îmbunătățește priza; îți sculptează umerii, zona mediană, fesierii și îți consolidează tendoanele de la nivelul genunchilor; îți intensifică mobilitatea la nivelul șoldurilor și îmbunătățește ritmul cardiac“, susține cofondatorul MMAthletics, Jay Glazer. Acesta include mișcarea în multe dintre antrenamentele pe care le concepe pentru clienții lui din Liga Națională de Fotbal American (NFL). Pe de altă parte, dacă execuți greșit mișcarea, riști să-ți accidentezi partea inferioară a spatelui. Urmează acești pași simpli, ca să obții rezultate maxime. 

 

1 Adoptă poziția corectă
Stai cu picioarele depărtate puțin peste nivelul umerilor, cu genunchii ușor flexați, omoplații trași spre spate și lăsați ușor și cu greutatea corporală distribuită egal pe ambele picioare. Așa-numita postură de atlet îți va pregăti corpul pentru acțiune și-ți va permite să controlezi mișcarea.

?????????????????????

 

 

2 Folosește-ți șoldurile
Cei mai mulți bărbați încep balansarea cu un ghemuit, apoi își împing bazinul în față. În acest fel îți poți accidenta spatele. Secretul este să nu-ți flexezi genunchii mai mult decât e cazul. Mai exact: împinge-ți șoldurile în spate, menține pieptul ridicat și partea inferioară a spatelui arcuită în mod natural pe toată durata balansului. Când miști greutatea înainte și înapoi, ar trebui să atingi coapsele cu antebrațele.

?????????????????????

 

3 Nu încerca să ridici greutatea
Când te ridici, împinge bazinul în față și îndreaptă-ți genunchii, folosind avântul ca să urci bila la nivelul pieptului. Trebuie să balansezi greutatea, nu s-o ridici. (Nu te îngrijora, chiar și așa, umerii tăi vor avea parte de un antrenament excelent.)

?????????????????????

 

 

4 Continuă balansul
Balansarea cu kettlebell este o mișcare continuă, așa că nu e cazul să revii la poziția de start. După ce mingea ajunge în dreptul pectoralilor, du-o imediat între picioare ca să începi următoarea repetare. Efectuarea continuă crește efortul cardiovascular și numărul de calorii arse. 

 ?????????????????????

 

 

 

MH1212_DPT_POS_40

 

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here