Simplifica-ti programul de antrenament

0
374

Muschii tai vorbesc. Invata sa-i asculti si iti vei transforma programul de antrenament si corpul. Desi cei mai multi barbati executa trei sau patru exercitii pentru fiecare grupa musculara, e bine sa alegi doar unul. Practic obtii cea mai buna “pompare” in timpul primului exer-citiu, cind muschii sint odihniti.

De exemplu, sa presupunem ca faci 3 serii din aceste 3 exercitii pentru piept: impins cu haltera pe plan orizontal, impins pe plan inclinat si fluturari cu gantere. La ultimul exercitiu pe care il faci, greutatea pe care o poti folosi va fi asa de mica, incit nu va mai putea sa stimuleze in mod adecvat dezvoltarea musculaturii. Nu crezi? incearca sa faci exercitiile in ordine inversa.

Nu ar trebui sa te surprinda faptul ca vei putea impinge mai putin pe plan orizontal – o greutate pe care in mod normal ai considera-o prea mica. Ceea ce inseamna ca nu ai nici un motiv sa o socotesti benefica pentru muschii tai. Ce e de facut: Aplica aceasta regula programului tau de antrenament: elimina exercitiile care se adreseaza aceleiasi grupe musculare sau foloseste programul de 3 zile de mai jos. Iti antreneaza tot corpul cu doar 4 exercitii la fiecare sedinta de antrenament si se potriveste perfect cu programul tau de vara.

Alterneaza programul A cu programul B de la o zi la alta, executind exercitiile in ordinea aratata, si foloseste urmatoarea strategie a repetarilor: de fiecare data cind executi programul A, executa 6 repetari din fiecare exercitiu; urmatoarea data executa 12 repetari. La programul B, fa invers: 12 repetari la prima sedinta, sase la urmatoarea.

Continua sa alternezi la fiecare antrenament. in felul acesta iti vei antrena atit forta, cit si rezistenta musculara, iar rezultatele sint garantate. in ceea ce priveste numarul de serii pe care le vei efectua, citeste in continuare. Programul A 1 Genuflexiuni 2 Impins de la piept 3 Ramat cu haltera 4 Crunch invers Programul B 1 Indreptari 2 Tractiuni la bara 3 Ridicari laterale cu gantere 4 Podul lateral Pentru o demonstratie video a fiecarui exercitiu: www.menshealth.com/body.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here