Secretele unui corp perfect

0
992

Probabil ca faci doar doua tipuri de antrenamente: de forta si cardio. E OK daca vrei sa arati bine si sa poti alerga fara probleme o distanta oarecare, insa insuficient daca vrei cu adevarat sa poti fi numit “in forma”.Sa ne gindim la un atlet de top: de exemplu, un baschetbalist.in programul lui de antrenament exercitiile pliometrice si cele pentru agilitate, el va reusi cu usurinta sa faca rasuciri, sa sara si sa si fenteze adversarii, deplasindu-se printre ei ca un titirezsi cele pentru agilitate, el va reusi cu usurinta sa faca rasuciri, sa sara si sa si fenteze adversarii, deplasindu-se printre ei ca un titirez.

Iar pentru ca face si stretching, riscul de accidentare in timp ce alearga spre cosul advers printre cei care incearca sa-i sute mingea e mult mai redus. Bineinteles, tu nu esti un sportiv de top, insa daca si antrenamentul tau va fi construit tot pe baza celor 5 elemente principale – forta, rezistenta la efort, texibilitatea, agilitatea si puterea – vei reusi sa fii in forma, asa cum ti-ai dorit.

Primul pas: pregateste-ti un instrument de scris si fa testele urmatoare, ca sa vezi in ce stare esti acum. Te va ajuta sa iti alcatuiesti un program de antrenament pe baza celor 5 elemente amintite, incit sa ajungi intr-o forma fizica de invidiat, pe care sa o mentii toata viata.

Indicatii: Aceste teste au scopul sa evalueze nivelul tau de pregatire fizica, luind in considerare 5 parametri. Noteaza-ti rezultatele. Ele te vor ghida in alcatuirea antrenamentului, pentru care gasesti indicatii in paginile urmatoare. Repeta testele la fiecare 4-6 saptamini pentru a vedea daca progresezi sau bati pasul pe loc. in functie de rezultate, fa ajustarile necesare pentru a ajunge unde iti doresti.

Forta

Flotari

Ia pozitie de totare si fa cit de multe poti. Toate repetarile trebuie facute respectind forma corecta de executie. Daca incepi sa trisezi, poti sa consideri ca ai terminat seria.
Scor: Recrutii de top din armata fac 68 de totari in 2 minute. Ai un tren superior slab dezvoltat daca nu poti face macar 40-50 de repetari in acest interval de timp.

Abdomene

Asaza-te pe spate cu talpile lipite de podea, genunchii indoiti la 90˚ si miinile plasate pe coapse. Ridica trunchiul prin texia soldurilor, in timp ce miinile aluneca spre genunchi, apoi revino la pozitia de start. Executa cit de multe repetari poti face intr-un minut, mentinind permanent talpile pe podea.
Scor: Un scor de 40 de repetari pe minut = ai un trunchi puternic. Media celor mai multi barbati este de de 35 repetari pe minut.

Genufexiuni

Din pozitie verticala, cu trunchiul drept, tecteaza genunchii si coboara pina cind coapsele sint paralele cu solul. Revino printr-o miscare lenta la pozitia de start si repeta. Continua pina obosesti sau nu mai poti face repetarile corecte. Scor: 31-34 de repetari = forta picioarelor tale se incadreaza in medie. Daca poti face 45 de repetari, atunci intri in categoria “excelent”.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here