Sculptează-ți umerii

0
2212

 De BJ Gaddour, director de fitness Men’s Health SUA. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Amy Lombard.

Lucrează-ți umerii zilnic: vorbesc foarte serios. Umerii tăi joacă un rol esențial când vine vorba de ridicările cu partea superioară a corpului – de fapt, ei se activează de fiecare dată când pui mâna pe o greutate. Aceste mișcări îți întăresc umerii, reduc riscul de accidentare și te fac să arăți bine în acel tricou.

 

Smuls cu haltera și împins deasupra capului

Smulsul e rapid și exploziv; împinsul, lent și controlat. Vitezele variate cresc masa musculară.

Cum faci Folosește priza pro-nație. Împinge șoldurile în spate și coboară trunchiul, drept. Ridică haltera la nivelul umerilor și deasupra capului; coboar-o la nivelul umerilor și împinge iar. Pune-o jos. Fă 3-5 seturi a 6-8 minute, cu pauză de 2 minute.

 

Mersul cu greutate deasupra

Greutatea îngreunează circula-ția sanguină către brațe și umeri, stimulând creșterea musculară. Și abdominalii lucrează intens.

Cum faci Ține o ganteră deasupra capului, cu o mână, și brațele drepte, ca în imagine. Mergi 30 de secunde; schimbă brațele și repetă. Aceasta e o rundă. Fă 10 runde la sfârșitul antrenamentului, ca un exercițiu de final.

 

Ridicări în serie la TRX 

Această mișcare lucrează deltoizii posteriori și partea inferioară a trapezului, pe care mulți bărbați o neglijează. Fă zece repetări, lente și controlate, între exerci-țiile intense ori la încălzire.

Cum faci Ține un TRX de mânere și apleacă-te pe spate, cu corpul și brațele în poziție dreaptă. Fă cu brațele un T, W ori Y. Amestecă literele cu fiecare repetiție.

 

Alte lucruri utile…

Un animal magnetic

Câinele tău e adorabil! Și tu, evident. Într-un sondaj efectuat pe 733 de femei, 65 de procente au spus că adoptarea unui animal de companie îl face pe un bărbat să pară mai atrăgător — și 68 de procente au declarat că  preferă un cățel. Explicația? Se transmite un comportament sociabil și abilități de îngrijire.

 

Cum să capeți încredere

Un studiu de la Universitățile Columbia și Wisconsin sugerează că anumite lucruri pe care le deții îți pot afecta imaginea de sine. Iată cum să acționezi.

Îmbracă-te bine Nu purta haine alese de colegul de cameră, dacă ele nu te reprezintă. Faptul ceea ce porți se bate cap în cap cu imaginea pe care o ai despre tine îți poate afecta încrederea de sine, explică cercetătorii.

Evită imitațiile Deși acel Rolex fals se poate apropia de imaginea reală, tu vei ști că este doar o copie reușită și poți acționa necinstit, arată studiul.

Selectează extravaganțele Investește sume mari în achiziții importante, cum ar fi locuința și mașina ta; acestea au cea mai mare influență asupra modului în care te vezi.

 

17 luni

Vârsta la care copiii pot crea relații prin interacțiunea video. FaceTime te poate ajuta să comunici cu micuțul tău.

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here