Sari ca să slăbești

0
301

Monotonia ucide motivația. Iată și opusul: un antrenament exploziv fără greutăți, care te va face mai suplu și mai atletic. Avantajele sînt foarte mari. Vei reuși să îți îmbunătățești rezistența cardiovasculară fără să îți compromiți forța sau masa musculară. Execută 10 repetări din fiecare mișcare și treci cu pauză mică de la un exercițiu la altul; pregătirile n-ar trebui să dureze mai mult de 10 secunde. Termină toate cele 5 exerciții, odihnește-te 1-2 minute și repetă toată secvența. Fă 3 sau 4 astfel de secvențe.

1.Săritură cu genunchii la piept

Stai cu tălpile depărtate la lățimea umerilor și genunchii ușor flectați. Sari cît de sus poți și adu genunchii la piept. Aterizează pe partea anterioară a tălpilor, cu genunchii ușor flectați, și intră rapid în următoarea săritură.

2. Săritură cu genuflexiune

Stai cu tălpile ceva mai depărtate decît lățimea umerilor și încrucișează degetele mîinilor la ceafă. Flectează genunchii și coboară trunchiul pînă cînd coapsele devin paralele cu solul, apoi sari cît de sus poți. Coboară direct în următoarea genuflexiune, fără pauză.

3. Săritură în forță

Această mișcare presupune propulsarea unui genunchi în aer, cu executarea în forță a unei sărituri. În același timp cu ridicarea genunchiului, aruncă în aer și brațul opus, flectat din cot, cît de sus poți.

4. Săritura în zig-zag

Gîndește-te la alungirea pasului, cît de mult poți. Împinge cu un picior în podea și ridică genunchiul opus cît de mult poți. Propulsează-te înainte, înapoi și lateral.

5. Aterizare fixă

Stai cu tălpile depărtate la lățimea umerilor și mîinile în lateralele coapselor. Sari și aterizează cu genunchii flectați și cu fesele și șoldurile spre în spate. Încearcă să aterizezi pe cele 2/3 anterioare ale tălpilor, călcîiele ridicate. Rămîi așa 2 secunde înainte de a te ridica pentru următoarea săritură.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here