Rezolvă problema

0
463

Adaptare de Eris Nakuci. Ilustrație de SciePro.

Două mișcări antidurere

Hei, angajatule! O combinație ­simplă de două exerciții poate ameliora durerile de gât și de umăr, arată un ­studiu danez. Persoanele care au stat mult timp în fața calculatorului și s-au confruntat cu disconfortul menționat anterior, au efectuat exercițiile ilustrate mai jos – care au solicitat mușchii din jurul acestor zone – de trei ori pe săptămână. Rezultatul: după 10 săptămâni, durerea a scăzut în intensitate. „Statul pe scaun timp îndelungat poate suprasolicita mușchii din jurul gâtului și al umerilor, scăzând din mobilitatea acestor zone, lucru care determină apariția durerii“, spune Bill Hartman, consultantul Men’s Health în medicină sportivă. Acest antrenament poate restabili circulația la ­nivelul gâtului și al umerilor, „comunicând“ creierului să diminueze durerea.

Ridicări de pe scaun

Ridică-te astfel încât brațele să fie drepte, iar umerii să fie la nivelul urechilor. Fă cinci serii a câte 10 repetări.

Planșa cu mișcarea umerilor

Stai în poziție de planșă și mișcă-ți omoplații în sus și în jos. Fă cinci seturi a câte 10 repetări.

 

10% Cu atât îți cresc șansele să ai un echilibru adecvat cu fiecare oră pe care o petreci antrenându-te pe săptămână.

 

Lucrează-ți și picioarele

Ocupă-te și de ele! Extensia picioarelor la aparat solicită o parte neglijată de la nivelul bicepșilor femurali. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Colegiul Lehman din New York, atunci când au descoperit că acest exercițiu care lucrează un mușchi anume poate activa atât părțile superioare ale bicepșilor femurali, cât și pe cele inferioare. „Ca să-ți crești masa musculară, trebuie să pui accent pe ridicările mixte – așa cum sunt genuflexiunile, îndreptările, exercițiile efectuate pe banca de abdomene și ramatul – care pun în mișcare cât mai multe fibre“, spune Bret Contreras, instructor personal. Cu toate ­acestea, adaugă el, la finalul ­antrenamentului este mai eficient să faci două-trei seturi de exerciții specifice, cum ar fi extensia picioarelor la aparat și flexiile pentru bicepși. Te vor ajuta să-ți consolidezi rezistența și musculatura din zonele pe care le „țintesc“

MH1214_BUL_MUS_01

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here