Rezistență, forță, agilitate

0
1328

„La șase dimineața sunt în apă. Din bazin ies după două ore.“ Urmează alte trei-patru ore de alergări, exerciții și gimnastică, iar Ciprian Bălănescu, 29 de ani, termină prima jumătate a zilei. Peste alte câteva ore urmează noi antrenamente și astfel, la finalul zilei, corpul lui Ciprian este pregătit pentru cei 1,5 kilometri de înot, 40 de pedalat și alți 10 de alergat.  „Odată ce-ai avut contact cu triatlonul, devii dependent“, mărturisește sportivul.

Caută-ți o motivație puternică

Triatlonul l-a salvat de la o viață în care n-ar mai fi putut face niciodată sport de performanță. Făcea atletism de la vârsta de 14 ani, dar în 2002, la 18 ani, a căzut cu bicicleta („când aveam o viteză mai mare“) și a fost operat la menisc și ligamente. „Nu mai poți face sport niciodată“, i-a spus medicul după operație, dar, la trei zile după externare, el mergea deja cu bicicleta. Trei luni mai târziu, câștiga prima medalie la triatlonul din Timișoara. „Eu simțeam aceeași durere ca înainte să mă operez la picior“, povestește Ciprian, dar în timpul unui triatlon, picioarele erau folosite cel mai mult la ultima probă de alergare, când „eram atât de bine încălzit, încât nu mai simțeam durerea la genunchi“.

Ciprian s-a înscris la CSA Steaua, așa că a trecut de la înotul în apa Begăi la bazinele sportive din București. Pregătirile pentru triatlon au intrat sub supravegherea antrenorului federal, însă abia la Balcaniada din 2009 și-a dat seama de diferențele care există între triatloniștii români și cei din străinătate. „Acolo a fost momentul în care am realizat că noi suntem puțin în urmă“, continuă sportivul.

De George Gurescu. Fotografii de Alex Gâlmeanu. Asistent foto: Cristi Bănică. Styling: Elisabeta Gedo. Echipament: garderoba personală a sportivului. Machiaj: Adina Vlad. Coafură: Roberto Godini, Keune Studio Fashion Hair. Mulțumim pentru sprijin Stejarii Country Club.

mh_ciprian_balanescu_20140918_0192

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here