Programul lui Garrett Hedlund

0
249

Copilul sfrijit de la țară s-a transformat într-un erou al ecranului. N-a fost nevoie decît de efort susținut și de amenințarea unui costum mulat

de Claire Martin
fotografii de Art Streiber
editat de Cristian Pavel

Ceilalți copii se antrenau pentru a ajunge în echipa de atletism. Garrett Hedlund n-avea vreme pentru asta, așa că alerga după vaci. Ferma familiei sale din nordul statului Minnesota se afla la capătul unei linii de autobuz, la două ore distanță de școală. Cînd venea acasă, Hedlund își petrecea timpul arînd pămîntul sau reparînd gardurile. Dar își dorea să fie cel mai rapid dintre colegii săi, așa că se antrena alergînd după vitele năbădăioase. „Toți conduceau mașini și camioane, numai eu mă bazam pe ghetele din picioare“, spune Hedlund cu un accent de provincial, de care nu a scăpat nici acum, în ciuda celor opt ani petrecuți în Los Angeles. „Cînd o vacă speriată o lua la goană, fugeam cît de repede puteam, ca s-o aduc înapoi în cireadă.“ În curînd, avea să devină unul dintre cei mai buni alergători ai școlii. Viteza l-a propulsat în echipele de lupte, fotbal american și cros. „Totul a semănat cu rostogolirea unui bulgăre de zăpadă. De cîte ori îmi dovedeam că sînt capabil de o chestie, găseam o provocare și mai mare. Dar așa capeți încrederea necesară de a depăși obstacolele“, crede Hedlund. Perseverența s-a transformat în stil de viață, iar asta i-a prins bine în momentul în care a ales cariera actoricească. A fost nevoit să se antre-neze din greu pentru rolurile secundare din Troia și Vis împlinit. Apoi, a intrat în categoria actorilor principali, odată cu Tron: Moștenirea, iar pregătirea respectivă nu i-a mai fost de ajuns.

„Cînd Garrett a venit la noi, era slăbuț și moale“, își amintește preparatorul fizic Logan Hood. Personajul lui Hedlund e un gladiator din viitor, care acționează în universul digital al unui joc video. „Voiam să arate mai degrabă ca un erou de acțiune, suplu și musculos.“ Pentru un bărbat cu spirit competitiv, așa cum se consideră Hedlund, o provocare poate reprezenta un imbold de nestăpînit. Dar și orgoliul e un factor motivațional important, iar Hedlund avea toate motivele să-și facă griji, pentru că urma să poarte pe parcursul filmului un costum mulat, specific eroilor de acțiune. „Îți scanează corpul, pentru a crea costumul în funcție de formele acestuia. E un strat de 2 cm din spumă de cauciuc care ți se potrivește ca o mănușă“, explică el. „Dacă ai burtă, scanerul o va înregistra.“ Cu alte cuvinte, trebuia să-și modeleze corpul. Cît mai rapid posibil.

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here