Programul bărbaților puternici

0
935

De Andrew Vontz. Fotografie de Travis RAthbone. Adaptare de Irina Mereacre.

Patru sfaturi importante 

Planul de antrenament din această lună este bazat pe fitnessul funcțional – altfel spus, vei obține rezistența necesară ca să faci față obstacolelor de zi cu zi. Și puține sunt mișcările care te vor ajuta să-ți atingi scopul mai rapid decât pășirile pe bancă 270. „Spre deosebire de pășirile clasice, versiunea 270 nu te lasă să-ți folosești avântul ca să completezi mișcarea“, spune Chris Frankel, de la TRX Training. „Asta îți forțează șoldurile și zona mediană să depună mai mult efort, ca să-ți menții echilibrul.“ Cu cât depui mai mult efort, cu atât vei obține mai multă rezistență, putere și stabilitate. Urmează aceste trucuri, ca să-ți îmbunătățești rezultatele.

 

1. Adoptă poziția corectă

Există un motiv pentru care sunt numite pășiri pe bancă 270: reprezintă suma unghiurilor de 90 de grade formate de șoldul, genunchiul și glezna ta când calci cu toată talpa pe bancă. Acest ultim detaliu este esențial – dacă pui pe bancă doar partea din față a tălpii, nu vei avea forța pe care o oferă călcâiele, pe măsură ce te ridici. „Poziția de start dă tonul întregului exercițiu“, spune Frankel.

2. Încordează-ți zona mediană

Ca să-ți crești echilibrul, strânge-ți mușchii abdominali ca și cum ai fi pe cale să fii lovit în stomac. „Încordează și fesierii în timp ce urci pe bancă“, recomandă Frankel. În acest fel îți vei forța corpul să adopte o poziție care îți va susține în mod automat coloana vertebrală, reducând riscul de a-ți accidenta spatele.

3. Menține piciorul din spate ridicat

În acest fel vei solicita mai mulți mușchi, ca să-ți menții echilibrul. „Și nu-ți coborî corpul prea repede“, spune Frankel. „Pășește încet pe podea.“ Așa va crește durata în care mușchii tăi se află sub tensiune, iar tu vei încheia mișcarea cu mai mult control și într-o formă mai bună.

4. Nu te apleca în față

Când îți împingi corpul ca să urci pe bancă, ai grijă să-ți menții trunchiul drept. „Același lucru este valabil și pentru tibie – menține-o în poziție verticală“, spune Frankel. Dacă trunchiul ori tibia este înclinată în față, ești tentat să-ți faci avânt și asta scade din dificultatea exercițiului (și a efectelor).

MH070813_DPT_POS_32

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here