Oreste ucide grasimea

0
344

Trebuia sa prezinte Meteo la Antena 1, prin 1998. Si asta era doar inceputul, pentru ca au urmat Dimineata devreme cu Teo si Mircea, Noaptea tirziu cu Mircea Badea, Dialoguri cu Oreste si multe alte emisiuni “cu Oreste” in titlu. Nascut cu un bine dezvoltat simt al penibilului, asa cum se autocaracterizeaza, vroia sa dea bine pe sticla.

Problema

Daca il vezi acum, nu te-ai gindi ca excesul adipos e problema lui – persoane care nu l-au vazut de mult ii spun chiar ca a slabit. “Asta e destinul meu”, spune rizind, “o fata subtire, care nu se potriveste cu corpul”. In 1998, avea 86 kg si era pufos. Atunci a decis sa nu lase lucrurile sa o ia razna – merge la sala si se hraneste controlat. Acum are 79 kg la 1,84 m si 7 procente grasime corporala.

Programul lui Oreste

Incluzind si cele 20 de minute de bicicleta stationara, antrenamentul lui Oreste dureaza in jur de 105 minute. In cele 4 zile de sala, lucreaza toate grupele musculare importante: in prima zi – piept, biceps si abdomen; a doua zi – spate, triceps, abdomen; a treia zi – umeri, trapez, abdomen; a patra zi – picioare. “La inceput, consideram mersul la sala o corvoada, dar cu timpul a inceput sa imi placa.

Efortul fizic creeaza dependenta, dar una pozitiva si poate fi folosit ca terapie antidepresiva. Iti da tonus, nu numai in planul fizic, dar si in cel psihic”, afirma Oreste. Ce bine ca exista endorfinele!

Programul tau

Daca si tu ai probleme cu stratul adipos, atunci urmeaza exemplul lui Oreste. Frecventeaza sala de cel putin 3 ori pe saptamina si antreneaza-te intens cel putin 45 de minute la fiecare antrenament. Combina exercitiile de forta cu cele aerobice, dar incepe intotdeauna cu exercitiile cu greutati. Lasa o zi de pauza intre sedintele de antrenament, astfel incit corpul tau sa aiba ragazul de a se reface dupa efort. Daca ai mult timp liber si vrei sa faci miscare si in zilele de pauza, atunci exercitiile de stretching si alergarea usoara sint cele mai indicate. Sau mergi la bazin.

Pentru a-si mentine viu interesul pentru antrenamente si regimul alimentar, Oreste apeleaza la un truc: 1-2 luni pe an intrerupe activitatea si isi permite anumite excese de care nici nu vrea sa auda in restul anului. Ocazional, procedeaza si tu la fel, in special cind simti ca ai intrat intr-o rutina si exista riscul de a te plictisi si, Doamne fereste, sa abandonezi programul. Fa-ti antrenamentele cit mai interesante, schimbind ordinea exercitiilor sau folosind diferite tehnici de antrenament.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here