Muschi la minut

0
379

Rabdarea e un atu cind vine vorba de planuri financiare pentru copii si de sonde trimise in galaxie pentru a studia planete indepartate, insa nu si pentru aceia care vor sa isi dezvolte muschii. Majoritatea vrem sa aratam extraordinar acum, nu peste 3 ani.

Poate ca tu iti doresti un abdomen tare ca piatra pentru saptamina pe care o vei petrece la mare. Sau poate ca vrei o pereche de bicepsi care sa iasa frumos de sub tricou, pentru weekendul la iarba verde. Ori poate ai nevoie de piept si umeri care sa umple sacoul pe care il vei purta la urmatoarea petrecere. Iti vom spune ce trebuie sa faci ca sa obtii acesti muschi la momentul la care ai nevoie de ei, chiar daca ai sarit peste unul sau mai multe antrenamente.

Dar mai intii, putina stiinta

Atunci cind ridici greutati, muschii se contracta si cresc presiunea asupra vaselor de singe din interiorul lor. Consecinta – tuxul de singe care aduce oxigen e “strangulat”. Cind ai terminat efortul, presiunea asupra vaselor scade si singele inunda muschiul solicitat, umtind pentru un timp zona antrenata. Iata cum se explica faptul ca arati atit de bine atunci cind te admiri in oglinda din vestiar. Poti sa faci ca pomparea sa dureze mai mult.

Un studiu tragea concluzia ca facind mai multe repetari cu greutate mai mica poti sa mentii muschii pompati mai mult timp decit daca ai face repetari putine cu greutate mare. Asta e filozofia care sta la baza antrenamentelor de pe pagina urmatoare, fiecare alcatuit astfel incit sa-ti pompeze la maximum singele in muschi.

Piept

Acest antrenament fara greutati este ideal de a fi pus in practica atunci cind te pregatesti pentru o intilnire. Executa cit de multe repetari poti intr-un minut. (Continua sa numeri.) Fara sa te odihnesti, treci intr-o pozitie modificata de totare, cu genunchii pe sol. Fa cit de multe repetari poti intr-un minut. (Continua sa numeri.) Apoi ramii in pozitie de totare la 5 cm de sol timp de 20 de secunde – sau cit de mult poti. Acesta este un superset.

Odihneste-te suficient incit senzatia de arsura din muschi sa se linisteasca si repeta inca de doua ori supersetul. Obiectivul este ca de la un superset la altul, numarul din fiecare tip de totare sa nu se reduca cu mai mult de 5 repetari. Daca poti sa faci mai multe repetari comparativ cu supersetul anterior, inseamna ca te-ai odihnit prea mult.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here