Exerciții pentru mușchi care pot susține mișcări dinamice

0
1094
Niște mici schimbări la mișcările clasice din antrenamentele bodyweight, care îmbină în cel mai eficient mod posibil agilitatea și forța.
Niște mici schimbări la mișcările clasice din antrenamentele bodyweight, care îmbină în cel mai eficient mod posibil agilitatea și forța.

Un program de antrenament HIIT (high intensity interval training) de tipul acesta poate arde grăsimile rapid și întări mușchii foarte frumos, spune cel care l-a inventat – antrenorul Robert dos Remedios din California.

Ce ai de făcut? Execută fiecare exercițiu timp de 30 de secunde, apoi, după o scurta pauză tot de 30s, continuă cu următoarea mișcare. Repetă tot circuitul până când ceasul te anunță că au trecut 15 minute.

1. Flotare de judo. Din poziție de flotare, adu-ți picioarele mai în față ca să ajungi într-o poziție de V răsturnat. Lasă trunchiul în jos până ce bărbia aproape atinge solul, apoi ridică-l coborându-ți în același timp șoldurile până aproape de sol. Trunchiul va fi în poziție asemănătoare cu coșulețul pe care îl făceai la orele de educație fizică.

2. Fandare fierăstrău (pe piciorul drept). Începe cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor și cu mâinile pe șolduri. Fă un pas în față cu piciorul drept și îndoaie-l pe cel stâng până genunchiul aproape atinge solul. Îndreaptă-l, apoi îndoaie-l din nou, executând fandări înainte și înapoi.

3. Apucare din planșă. Începe din poziție ca de flotare, sprijinindu-te pe palmele depărtate la nivelul umerilor – clasica planșă. Întinde cât de mult poți brațul drept, lăsând cotul cât mai aproape posibil de sol (ca și cum ai vrea să apuci un obiect din fața ta). Repetă apoi cu brațul stâng.

4. Fandare fierăstrău (pe piciorul stâng). Repetă mișcarea (2), de data asta cu piciorul stâng.

5. Genuflexiuni și genuflexiuni cu săritură. Din poziție dreaptă, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, îndoaie picioarele, împingând șoldurile înspre înapoi. Ridică-te după ce menții poziția câteva secunde. Lasă-te din nou în genuflexiune dar de data asta ridică-te printr-o săritură cât de înaltă. Aterizează tot în genuflexiune, apoi ridică-te normal. Continuă să alternezi genuflexiunile simple cu cele prin săritură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here