Maestrul tractiunilor

0
436

De obicei evitam tractiunile dintr-un motiv banal: sint dificile. si daca nu poti sa faci nici macar una, atunci e chiar penibil sa atirni de bara, asa, fara nici un rost. Amintirile de la orele de sport dintr-a VII-a, bratele ca niste bete de chibrit si colegi de clasa care rid nu pot fi prea usor uitate.

Dar daca poti sa faci o serie de 10 tractiuni in forma corecta sau daca ai reusit sa iti depasesti performantele de anul trecut cu 3-4 repetari, atunci nici sa nu te gindesti sa renunti la acest exercitiu. Tractiunile sint cea mai buna metoda de antrenare a celei mai importante grupe musculare de la nivelul spatelui: latissimus dorsi (marele dorsal).

Daca nu-ti imbunatatesti performantele n-ai cum sa-i dezvolti.
Solutia? Foloseste ghidul de mai jos si bara de tractiuni va deveni prietena ta. Pentru ca tractiunile reprezinta un exercitiu care se realizeaza cu greutatea corpului, el cere o abordare diferita fata de impinsul de la piept si texii. in loc sa ajustezi greutatea pe care o ridici pentru a se potrivi antrenamentului tau (cum ai proceda in cazul exercitiilor cu greutati libere sau la aparate), vei ajusta antrenamentul in functie de capacitatile tale.

Asadar, numarul de tractiuni pe care le poti executa sta la baza alcatuirii programului de antrenament. In felul asta vei fi sigur ca mereu vei urma exact programul care ti se potriveste – indiferent daca poti sa faci o singura repetare sau citeva zeci. Rezultatul: iti vei dezvolta muschii asa cum ti-ai dorit – si in plus fantomele trecutului, recte amintirile din scoala, vor fi in sfirsit date uitarii.

Testeaza-te

Inainte sa incepi, stabileste cite tractiuni poti face. Iata cum: agata-te de o bara fixa folosind o priza in pronatie (palmele orientate spre inainte), cu miinile mai departate decit latimea umerilor si bratele complet intinse. incruciseaza picioarele in spate. Fara sa misti trenul inferior, trage-te cit de sus poti; barbia ar trebui sa depaseasca bara. Opreste-te un moment in pozitia superioara, apoi coboara corpul pina cind bratele devin intinse si repeta.

Numara repetarile, apoi cauta mai jos programul de tractiuni care se potriveste performantelor tale. Fa 2 antrenamente/saptamina, cu o pauza de cel putin 2 zile intre ele. Dupa 4 saptamini, retesteaza-te. in functie de scor, fie avansezi la urmatorul antrenament, fie il repeti pe acelasi inca 4 saptamini.Maestrul tractiunilor

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here