Maestrul Lilou

0
325

Lilou e unul dintre cei mai tari b-boy din lume și singurul dublu campion mondial la breakdance. Dar nu se mulțumește cu atît. Vrea să-și lase amprenta asupra istoriei.

La începutul lui februarie, Ali Ramdani, sau Lilou, pe numele de performer, a susținut un workshop la București sub egida Red Bull Under My Wing, în încercarea de a-i învăța pe 60 de entuziaștii locali ai breakdanceului mai mult decît niște simple mișcări. La cei 27 de ani ai săi, s-ar putea spune că e un veteran al acestui gen de dans și, dincolo de ochelarii pe care nu-i scoate nici atunci cînd se învîrte pe podea, are o înțelegere a fenomenului la care alții nici măcar nu visează. Ceea ce i-a învățat pe tinerii aspiranți este faptul că încălzirea e mult mai importantă decît își imaginaseră, că trebuie să-și cunoască bine corpul pentru a înțelege ce pot face și ce nu pot face cu el și că cel mai important lucru în breakdance e să-și construiască stilul propriu. Stilul lui Lilou pe ring este unul extrem de imprevizibil, bazat pe flexibilitate, freeze-uri neașteptate și salturi acrobatice, în ciuda înălțimii sale. Mișcarea sa preferată e o variantă a celebrei air-chair, în care executantul rămîne sprijinit într-o mînă în timp ce picioarele stau suspendate în aer. Are o fluiditate incredibilă, reușind să creeze iluzia că toate mișcările curg una într-alta și folosește de multe ori contorsionări ale corpului pentru a crea momente comice (se lovește peste cap cu piciorul, ca să dau doar un exemplu). Simțul său ritmic, exersat la nivel de bătaie, îl face capabil să-și sincronizeze seriile de mișcări astfel încît să obțină impactul maxim pe fiecare piesă.

Dar ceea ce-l diferențiază cel mai mult de alți b-boys este tocmai atitudinea sa degajată și umorul pe care-l aduce în joc. Trebuie să poți crea un personaj cu care să cucerești publicul și juriul. „De asta spun mereu, dansează cu corpul, dar dansează și cu mintea”, îmi zice Lilou. Pînă la urmă, tot ce a învățat a învățat pe propria piele.

1
2
3
4
5
6
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here