Jocuri de culise

0
302

Dincolo de stralucire si glorie, se ata intotdeauna truda, disciplina, antrenamentul. In anul de gratie 2005, Nelly reconfirma stravechea reteta a succesului: 1% inspiratie, 99% transpiratie.

Are tot ce isi doreste. Corpul (vezi foto). Bogatia (cind ne-am intilnit, purta cercei cu diamante cit cireasa). Cojones grandes (a lansat doua albume simultan, Sweat si Suit, pe 14 septembrie). Dar el vrea mai mult. Si cu cit conversatia noastra inainta, cu atit realizam ca are o multime de calitati admirabile, cum ar fi loialitatea si disciplina. Despre ambitie ce sa mai vorbim… “Totdeauna am fost un om caruia i-au placut provocarile”, spune el. Nelly ne va tine o lectie despre cum sa incerci – si mai ales cum sa reusesti – sa devii number one, indiferent ca e vorba de antrenament sau job.

Ei bine, eu nu am avut niciodata nimic. Si cind n-ai avut nimic, atunci vrei totul. Nu vreau sa ma multumesc doar cu atit si nici nu vreau sa par lenes. Vreau sa explorez posibilitatile oferite de fiecare ocazie cu care ma intilnesc in viata. Imi imaginez ca daca incerci cel putin 20 de chestii diferite, macar 4 sau 5 dintre ele trebuie sa iti reuseasca! (Ride.) Nu pot sa fiu bun la toate, nu se poate sa-mi reuseasca chiar tot ce fac. Dar cu cit incerc sa fac mai multe lucruri, cu atit reusesc sa duc la bun sfirsit mai multe, fiindca pina la urma ceva trebuie sa mearga.

Cum se autodsitrug unii… Fiindca e foarte simplu sa renunti. Singurul lucru care o sa te mai preocupe in acel caz o sa fie propria ta parere despre tine. Insa atunci cind tragi din greu sa ajungi intr-un anume punct, te incarci cu o mare responsabilitate. In cazul meu, aceasta responsabilitate ii include pe fiul si fiica mea, alti membri ai familiei si alte persoane care contau pe mine. Unii oameni pur si simplu nu vor sa isi asume responsabilitati.

Placerea de a conduce

Imi place sa pot controla tot ceea ce fac. Nimeni nu e mai special decit ceilalti; in postura de conducator trebuie sa coordonezi lucrurile doar in linii mari. Eu ma consider a fi in primul rind un sportiv. Am fost sportiv (inainte de a face muzica), capitanul echipei. Imi placea ca mingea sa ajunga la mine De ce? Fiindca eram decis sa marchez. Asa am gindit mereu. La fel si in muzica. Avem nevoie de un hit? Lasati-ma sa intru in studio si-o sa ies cu un hit de acolo. Unii oameni sint construiti asa, altii nu. Trebuie doar sa vrei. Iar unii nu vor. Si mai stiu ca e nevoie de o echipa buna ca sa am succes.

Totul tine de loialitate. Vreau sa fiu sigur ca prietenii mei imi sunt prieteni cu adevarat si ca vor face exact ceea ce spun ca vor face. Ei stiu ca si eu procedez la fel. Asta e relatia mea cu ei. Suntem ca o familie foarte unita – gindim toti cam la fel, dar avem si propriile noastre idei, pe care ni le respectam unii altora, si asta face totul.

Lucrul unic

Antrenamentul. Vezi tu, in domeniul meu de activitate, orice as f ace,si altcineva are de cistigat de pe urma muncii mele. Daca eu cistig, si altcineva cistiga. Singurul lucru care ma ajuta cu adevarat este antrenamentul, fiindca e ceva foarte personal. Este singurul lucru pe care il fac numai pentru mine – sint activ, joc baschet, imi relaxez mintea. Totul tine de disciplina, de mobilizarea vointei pentru a face ceva concret. E unica modalitate de a patrunde in propria noastra minte.

Asa cum spuneam, imi place sa detin controlul. Daca toata luna viitoare o sa reusesc sa ma trezesc dimineata si sa joc o ora baschet, apoi sa trag de fiare o ora si jumatate, atunci o sa reusesc orice.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here