Intareste-ti bratele!

0
406

Transforma-ti membrele superioare in pistoane de mare putere, cu ajutorul programului nostru de pregatire fizica.

Doua intrebari te framinta atunci cind iti privesti bratele nelucrate: sint multumit de dimensiunile bicepsilor mei? Si: cum ii pot dezvolta? Singura posibilitate sa raspunzi “da” la prima intrebare este sa fi femeie sau instructor de yoga. La cea de-a doua, raspunsul este: foarte rapid. Muschiul biceps se antreneaza cel mai usor, deoarece in contractie isi poate scurta tbrele cu pina la o treime din lungimea lor. Daca urmezi un program de forta conceput cu cap, bicepsii tai vor deveni ca de piatra si chiar isi vor moditca vizibil volumul, in doar o luna.

Problema este ca multi barbati se multumesc sa “bage” citeva flotari dimineata, cu speranta ca bicepsii vor reactiona imediat, schimbindu-si relieful. Din pacate, exercitiile cu propria greutate sunt numai pentru tonus, pentru volumul bicepsilor este necesar sa lucrezi cu greutati medii si mari. Urmeaza programul nostru de pregatire fizica si poti avea niste brate gen “Mr. Universe”, asa cum ti-ai dorit dintotdeauna, in maximum o luna. Mult succes!

Circuit pentru volum

Exercitii din culcat pe spate (6 repetari)

Fixeaza-ti banca de lucru la un unghi de 45˚. Daca unghiul este mai mare, acest exercitiu nu va incarca suficient bicepsul, in vreme ce, la unghi mai mic de 45˚, repetitiile devin din ce in ce mai anevoioase. Alege o pereche de gantere (de cel putin 4 kg fiecare) si intinde-te cu spatele lipit de banca. Lasa bratele spre sol, cu palmele “privind” spre inainte. Flecteaza incet (durata – 5 secunde) antebratele, contractind bicepsul, dar fara sa ridici capul sau trunchiul de pe banca. Dupa ce antebratele ating perfect bratele, revino in pozitia initiala, cu bratele spre sol, dar la fel de incet. Repeta acest exercitiu de sase ori, fara pauza.

Exercitii din sezut (12 repetari)

Foloseste aceleasi gantere ca in seria precedenta si aseaza-te pe capatul bancii, cu spatele drept si privirea inainte. Lasa bratele sa atirne spre sol, cu palmele orientate spre inainte. Executa flexia antebratelor pe brate, in maximum 2 secunde, dar fara sa inclini trunchiul spre inainte. La inchiderea miscarii ascendente, retine ganterele sus, timp de o secunda, apoi coboara antebratele spre sol, in 3 secunde. Acest exercitiu trebuie executat in regim de viteza, fara pauze intre repetitii. Repeta-l de 12 ori pentru fiecare trecere

Exercitii din culcat pe abdomen (25 de repetari)

Fixeaza-ti din nou banca la 45˚ – de aceasta data pentru cea mai dificila repriza de exercitii a circuitului. Apuca ganterele cu degetul mare privind spre inainte si intinde-te cu abdomenul lipit de banca. Lasa-ti bratele sa atirne libere spre sol, mentinind degetul mare spre inainte. Trage energic de antebrat in sus, pina ce acesta se lipeste de brat. Mentine ganterele sus, o secunda, apoi revino cu bratele in pozitia initiala, cit de repede poti. Repeta acest exercitiu de 25 de ori, fara pauza. Intrucit este ultimul set de exercitii din circuitul pentru dezvoltarea bicepsilor, la final ia o pauza de un minut – dupa care vin alte doua serii complete.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here