In forma pentru totdeauna

0
319

U.S. Marines au invatat despre forma fizica in care trebuie sa fie permanent. Si te pot ajuta si pe tine sa ai corpul puternic si suplu pe care ti-l doresti.

Raider Hall este in parte sala de forta, in parte muzeu. Coridoarele acestei cladiri simple din caramida sint pline cu fotografii ale barbatilor ce fac parte din elita unitatilor U.S. Marines Raider, antrenate pentru a se strecura in spatele liniilor inamice in al Doilea Razboi Mondial. Medaliile si insignele militare se gasesc in citeva incaperi, acolo unde astazi infanteristii invata lupta corp la corp. Insa nu ma aflu in nordul Virginiei, la baza Quantico a infanteriei marine pentru o lectie de istorie sau pentru un tur prin muzeu, ci pentru a experimenta viitorul acestei unitati militare in ceea ce priveste conditia fizica.

Standardele fitness ale celei mai avansate forte militare, din punct de vedere tehnologic, pot parea la fel de invechite si prafuite ca o pusca M1 gasita in nisipul plajei Okinawa, acum expusa in Raider Hall. Poti sa faci 3 tractiuni si 50 de abdomene si apoi sa alergi 5 km in mai putin de 28 de minute? Daca da, din punctul de vedere al U.S. Marine Corps poti sa primesti o arma.

Dupa ce au observat ca un numar semnificativ de mare dintre cei trimisi in Irak si Afghanistan au suferit intinderi si rupturi musculare (din 2003, aproape 27.000 de soldati au fost trimisi acasa cu traumatisme care nu aveau legatura cu luptele), specialistii militari au analizat cu mai multa atentie politica unitatilor in ceea ce priveste conditia fizica si au decis ca e timpul pentru o schimbare.

Ei au creat un tip de antrenament care combina cele mai noi tehnici de antrenament si cercetari din domeniul stiintei sportului cu rigorile ostilitatilor moderne. in 2007, un batalion de infanterie (aproximativ 600 de barbati) a petrecut 3 luni in acest nou proiect, numit “forma fizica pentru lupta”, in timp ce militarii dintr-un alt batalion au continuat sa se antreneze ca pina atunci. Cercetatorii inca analizeaza datele, insa Marine Corps n-are nevoie sa astepte rezultatele. “Devenim mai puternici, mai rezistenti si mai atletici”, spune capitanul Justin Jordan, un ofiter din cadrul Corps\’ Warfighting Lab, care supervizeaza antrenamentele.

In citeva luni, aceasta unitate va fi trimisa in Irak, iar noul tip de antrenament va putea fi testat in conditii reale. Inarmeaza-te cu principiile de antrenament ale infanteristilor americani si apoi testeaza-le pe tine.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here