In cautarea echilibrului

0
247

Pentru interpretarea rolului de politist in Catwoman, Benjamin a fost nevoit sa-si tonificemusculatura – trebuie sa ai supermuschi ca sa-i faci fata lui Halle Berry.

Programul anterior al lui Bratt i-a dezvoltat muschii umerilor, dar deltoizii au ramas slabiti. Cvadricepsul era bine tonifiat, dar si-a neglijat ligamentele incrucisate de la nivelul genunchilor. “Benjamin are aceeasi problema cu care se confrunta orice tip care are dezechilibre musculare, din cauza unui program haotic la sala”, spune Harley Pasternak, instructorul care i-a supervizat pe Bratt si Berry timp de doua saptamini.

Programul lui Bratt

Fiecare sesiune de 25 de minute de antrenament incepea si se termina cu cite 5 minute de cardio. Cinci zile pe saptamina, Benjamin se urca pe bicicleta sau pe banda pentru a-si face incalzirea. Urmau 10 minute de ridicari intense, apoi 5 minute de exercitii pentru abdomen. “Nu am incercat doar sa crestem masa musculara generala, ci sa si echilibram grupele predispuse la accidentari”, spune Pasternak.

Programul tau

Include in rutina ta de exercitii pentru piept si ridicarile cu ganterele, aplecat spre inainte

  • Ridicarile la banca iti dezvolta deltoizii anteriori, iar ridicarile laterale cu ganterele iti echilibreaza tonusul celor posteriori. Antreneaza-ti mai mult muschii posteriori ai coapselor prin indreptari cu picioarele inainte
  • Stai in picioare, cu genunchii usor indoiti si tine cite o gantera in fiecare mina – bratele atirna in fata ta, palmele indreptate spre interior. Apleaca-te in fata pina cind spatele tau este pe cit se poate paralel cu podeaua. Cu bratele drepte si incheieturile indoite, ridica greutatile in lateral pina la nivelul la care devin paralele cu podeaua. Ramii astfel citeva secunde, apoi coboara-le usor.
  • Stai in picioare, cu haltera in mina – palmele indreptate catre tine – si genunchii usor texati. Cu spatele drept si bratele intinse, apleaca-te in fata si impinge-ti coapsele in spate pina la nivelul la care nu mai poti cobori haltera fara sa-ti curbezi spatele. Ramii in pozitie citeva secunde, incordeaza-te si revino in pozitia initiala.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here