Îmi place ciclismul mai dur

0
254

Jake Gyllenhaal, eroul din Dragoste și alte dependențe, are, pe lîngă actorie, o mare pasiune.

 

 

 

Înalt si chipes, cu barba îngrijită si părul negru tuns scurt, îmbrăcat în jeanși decolorați si un tricou simplu, negru, carismaticul actor Jake Gyllenhaal a discutat cu noi despre filmul Dragoste si alte dependențe, cariera sa si pasiunea pentru ciclism.

 

Ce fel de om este Jamie, personajul tău din filmul Dragoste și alte dependențe?

E un tip strălucit, dar un pic cam auto-distructiv. Luptă să devină un vînzător de Viagra performant, dar continuă să nu ajungă la cele mai potrivite legături. E un mare expert în asta pentru că e un mare actor în viața de zi cu zi. E un seducător înnăscut și e fericit să zboare printr-o viață lipsită de responsabilități. Asta pînă cînd o întîlnește pe Maggie (n.r. – jucată de Anne Hathway).

 

Arăți în formă în acest film. Cum te-ai pregătit fizic pentru rol?

Am alergat și tot alergat. Recent, am descoperit joggingul minimalist, alergarea cu niște pantofi speciali. În plus, bicicleta e principalul meu mijlocul de transport. Pe vremuri, mergeam și la sală, dar acum prefer activitățile sportive de exterior. În privința dietei, nu pot spune că urmez una anume. Îmi cultiv propriile legume și sînt un mare fan al Edible Schoolyard (n.r. – o școală care îi învață pe cursanți principiile de nutriție și sănătate care sînt în acord natural cu mediul înconjurător).

 

Ești bun prieten cu Lance Armstrong, din cîte știu. Și vă dați împreună cu bicicletele. Cum v-ați împrietenit?

Mi-a văzut fotografia într-o revistă de ciclism, a făcut rost de email-ul meu și mi-a scris, întrebîndu-mă dacă nu vreau să ieșim împreună la o întrecere cu bicicletele. Am fost nițel șocat, dar am acceptat invitația, bagînd în mine multă cofeină și niște energizante. Nu voiam să mă fac de rîs. M-am descurcat onorabil, dar am senzația că Lance n-a apăsat pedala pînă la podea. Încă mai facem asta și e grozav.

 

Ce tip de ciclism preferi, urban sau off road?

Mă dau în vînt după cățărare. Îmi place ciclismul mai dur. Am mers și pe L’Alpe d’Huez, care este una dintre etapele Turului Franței, și a fost extrem de intens. Una dintre cele mai tari curse din viața mea. Și nu e nimic mai fermecător decît să călărești o bicicletă prin Redwoods, în California de Nord, printre acei copaci seculari. Uneori, am un soi de stil alfa – dacă văd un ciclist în fața mea, în depărtare, gonesc să-l prind din urmă și să-l întrec. Dar în majoritatea timpului, prefer cursele solitare.

 

Mereu ai fost un atlet disciplinat?

Da. Este ceva inoculat de tatăl meu, încă din copilărie. Diminețile, înainte de a merge la școală, ieșeam împreună la alergat. Asta m-a disciplinat. Și mi-a oferit știința faptului că în această viață, care de multe ori e complicată, trebuie să fii împăcat cu corpul tău, să fii într-o bună relație cu el.

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here