Hei, musculosule! Opinii puternice despre probleme cu greutate

0
265

Sint foarte multumit de rezultatele pe care le obțin in cele 3 zile de antrenament saptaminale. Ar trebui sa mă duc la sală 4 zile?
Marius D., Bucuresti

Totul depinde de timpul liber de care dispui si pe care vrei sa-l investesti in sanatatea ta. Patru zile pe saptamina te vor aduce la un nivel de fitness imbunatatit si iti vei mentine mai bine forma fizica pe care o acumulezi in acest timp. Iti va fi mai usor sa combini antrenamentele de cardio si forta, intre care ar trebui sa existe un echilibru.

Detectiv la sala

Cum pot sa-mi dau seama daca cineva ia steroizi? Sint daunatori?
Bogdan, Bucuresti

In primul rind, sa lamurim ce sint steroizii: substante chimice inrudite cu testosteronul – hormonul masculin care ajuta la cresterea masei musculare. Desi sint interzisi, multi sportivi risca sa ii consume, datorita actiunii pe care o au asupra performantelor sportive – crestere musculara, forta si rezistenta. Efectele negative sint multiple: distrug echilibrul hormonal, afecteaza ficatul, sistemul circulator, prostata, pielea si parul. Poti suspecta pe cineva ca ia steroizi daca persoana respectiva creste in greutate, iar muschii se dezvolta rapid, intr-o perioada scurta de timp.

Definirea muschilor

Nu doresc sa mai cresc in greutate, dar mi-ar placea sa fiu mai bine conturat. Cite seturi sau reprize ar trebui sa fac?
Andrei D., Baia Mare

Pentru cistigarea masei musculare, banuiesc ca te-ai antrenat cu greutati mari si ai facut repetari putine. Pentru definirea masei musculare, faci exact invers: folosesti greutati mici, cite 6-8 seturi si repetari cit mai multe, pentru fiecare grupa de muschi.

Sergiu Tamas este instructor de fitness la Athénée Palace Hilton Health Club. Scrie-i la [email protected]

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here