Furtuna pe plaja

0
363

Fa valuri!

Rascoleste nisipul cu acest antrenament pentru partea inferioara a corpului. Evita nisipul mai compact de linga apa – e de preferat pentru alergat – pentru ca solicita prea mult leznele. Pentru aceste exercitii alege o zona mai plata, cu nisip fin, pe care sa mergi descult

Fa cate 2 seturi din fiecare exercitiu, cu 30 de secunde de pauza intre seturi si 60 de secunde de pauza intre exercitii. Muschii antrenati: cvadriceps, gambe, muschii posteriori ai coapsei si fesieri.

Semifandari laterale

Deseneaza 3 linii par alele pe nisip la distanta de jumatate de metru intre ele. Incadreaza linia din mijloc cu genunchii usor tectati. Indoaie si bratele astfel ca miinile sa fie in fata coapselor. Misca-te spre dreapta si fandeaza usor, astfel incit sa atingi linia din dreapta cu mina dreapta, apoi deplaseaza-te spre stinga pina atingi linia din stinga cu mina stinga. Revinola linia din mijloc si continua cu inca 4 fandari de fiecare parte.

Sarituri pe loc in nisip

Tecteaza un picior si inclina trunchiul in fata. Sari si aterizeaza pe acelasi picior. Straduieste-te sa sari cit de sus poti, ridicind genunchiul spre piept si impingind puternic in nisip cu celalalt picior. Fa cite 5 sarituri pe fiecare picior.

Genuflexiuni cu saritura

Stai in picioare, cu talpile departate la o distantaputin mai mare decit lungimea umerilor si cu miinile la ceafa. Tecteaza genunchii pina cind coapsele sint cel putin paralele cu nisipul, apoi sari cit de sus poti. Aterizeaza direct in pozitia de genutexiune, fara a mai face pauza. Executa in total 5 repetari.

Sari si “impietreste”

” Stai cu picioarele departate la latimea umerilor si cu miinilein lateralele coapselor. Sari spre cer si aterizeaza numai pe un picior, cu genunchiul tectat, umerii putin proiectati spre inainte si soldurile spre inapoi. Bratele vor fi departate lateral si spre inainte, pentru echilibrare. Incearca sa mentii pozitia 2 secunde, apoirevino la pozitia initiala si sari din nou. Alterneaza piciorul pe care aterizezi si fa 4 sarituri pe fiecare picior.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here