Forta pura

0
821

Florin Moldovan te invata cum sa-ti depasesti limitele biologice, pregatindu-te la 40 de ani la fel de intens ca in anii adolescentei. Cum sa ajungi sa faci tractiuni intr-o singura mana! In caz ca te intrebai de ce e mereu coada la helcometru, iti spunem noi secretul: fiindca pentru multi barbati este dificil sa faca tractiuni la bara fixa si atunci ocolesc de fiecare data acest exercitiu extrem de eficient.

Daca celor mai multi le este greu sa faca tractiuni cu DOUA maini, atunci ce sa mai vorbim de tractiuni intr-o SINGURA mana… Programul de antrenament pe care ni-l propune Florin Moldovan este unul cu precadere de forta, pentru sportivi mai avansati sau care doresc sa faca performanta. Exercitiile pe care vi le prezentam aici reprezinta doar o parte din el si au ca obiectiv pregatirea pentru a reusi performanta de a face tractiuni intr-o singura mana.

La tractiunea intr-o singura mana intervin mai multe grupe musculare – incepand cu musculatura falangelor, a manii, a antebratului si terminand cu marele dorsal. Fara un antrenament complex, atat detaliat pe grupe, cat si corelat per ansamblu, nu poti sa ajungi la aceasta performanta. In plus, daca ai o greutate corporala prea mare, nu ai cum sa reusesti sa faci acest exercitiu, pentru ca forta musculara nu creste chiar direct proportional cu masa musculara. Densitatea musculara este un parametru mai important in aceasta situatie (aceasta depinde si de tipologia musculara a fiecaruia).

Nu este un exercitiu pentru toata lumea, ci doar pentru cei cu o forta musculara deosebita. Foloseste foarte mult alpinistilor, inotatorilor, saritorilor in inaltime, aruncatorilor. Pentru a te pregati pentru acest exercitiu, trebuie sa incepi sa faci tractiuni normale, apoi, cand ai ajuns sa poti face 20 de repetari corecte, vei adauga greutate suplimentara (exercitiul cu haltera pe picioare). Ca sa ajungi la o performanta reala, trebuie sa reusesti sa faci tractiuni cu o greutate suplimentara egala cu greutatea ta. Cind ajungi sa depasesti greutatea ta cu 5-8 kg, poti sa faci si tractiuni intr-o mana.

Este un exercitiu dificil, pentru ca intervine si miscarea de rotatie, pe care trebuie sa o preantampini. Toate exercitiile prezentate te ajuta sa iti dezvolti grupele musculare necesare pentru a face tractiuni intr-o singura mana.

Exercitiile specifice pentru antrenamentul ce precede tractiunea intr-o singura mana le vei gasi in MH de iunie

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here