Cum să realizezi flotările, ca să îți lucrezi și abdomenul

0
2800
flotari

Efectuând flotarea pe un set de mini paralele, cunoscute sub denumirea de paralete, poți crește amplitudinea mișcărilor – și astfel îți vei activa mușchii mai intens, spune BJ Gaddour, C.S.C.S., directorul de fitness Men’s Health.

În plus, la paralele vei folosi o prindere neutră și astfel umerii tăi se vor afla într-o poziție mai stabilă, de forță, față de poziția din flotările obișnuite.

Dacă nu ai paralete la îndemână, pune o pereche de gantere pe o cutie sau pe un step pentru a obține același efect. Nu ai cutie, nici step? Folosește un set de gantere mai grele (deci mai mari), care vor crește distanța dintre corpul tău și podea, astfel încât mișcările tale să fie mai ample.

Uită-te la Gaddour în demonstrația exercițiului din videoclipul de mai sus pentru a vedea cum se folosește corect această tehnică.

Arcuiește-ți spatele când te ridici din flotare pentru un bonus suplimentar: „Astfel îți vei lucra eficient mușchii serratus anterior”, spune Gaddour, mai exact acei mușchi în formă de degete care se întind în diagonală pe lateralele cutiei toracice.

Introdu flotarea la paralete într-un circuit în care ai face în mod obișnuit un exercițiu de împingere și fă mai multe seturi cu cât de multe repetări posibil, spune el. Dacă ești pregătit pentru o nouă provocare, fă o pauză de cinci secunde când urci în flotare și o altă pauză de cinci secunde când cobori în flotare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here