Fiara care arde caloriile

0
673

CUM SĂ TE ANTRENEZI
Efectuează fiecare exerciţiu timp de 40 de secunde, cu pauză de 20 de secunde. Fă trei circuite sau mai multe, dacă poți.

DURATĂ
15 MINUTE

ANTRENOR
BJ Gaddour, specialist în îmbunătăţirea performanţei sportive, creatorul antrenamentelor 10-Minute Torchers (10MinuteTorchers.com)

IDEAL PENTRU
Arderea grăsimii, stimularea creşterii musculare şi efectuarea unui antrenament pentru tot corpul

ECHIPAMENT
Bara de tracţiuni

FOCUS PE
Rezistenţă, mobilitate, scădere în greutate

CALORII ARSE
222*

*pentru un bărbat de 1,80 metri şi 79 de kilograme, valori măsurate cu un ceas Polar FT7

 

1 Mişcarea câinelui într-o mână
Stai în poziţie de flotare, cu picioarele depărtate peste nivelul umerilor. Aşază palma dreaptă pe podea, chiar sub umărul drept; mâna stângă este pe spate, cu palma orientată în sus. Împinge-ţi şoldurile spre înapoi şi încearcă să atingi podeaua cu călcâiele. Revino în poziţia de start. Schimbă mâinile după 20 de secunde.

 fiara 1

 

2 Mersul raţei
Împinge bazinul în spate, flexează genunchii şi coboară într-o genuflexiune cât de mult poţi, întinzând braţele în faţă pentru echilibru. Păstrează-ţi pieptul ridicat, greutatea corpului centrată pe călcâie şi ochii îndreptaţi spre înainte. Menţine postura în timp ce mergi în faţă timp de 20 de secunde, apoi în spate alte 20 de secunde.

 fiara 2

3 Săritura babuinului
Strânge pumnii şi sprijină-i în podea, în faţa piciorului stâng. Ţine-i pe poziţie în timp ce sari în partea ta stângă. La aterizare, ridică pumnii şi balansează-i între picioare, mutându-ţi greutatea corpului pe piciorul stâng şi întinzând piciorul drept. Repetă în cealaltă direcţie. Continuă să alternezi părţile.

 fiara 3

4 Saltul broaştei
Stai în poziţia de start a mersului raţei, dar centrează-ţi greutatea corpului pe partea din faţă a tălpilor (în locul călcâielor). Menţine-ţi postura în timp ce faci un salt de câţiva centimetri în faţă. După 20 de secunde schimbă direcţia, făcând salturi în spate. Dacă te dor genunchii, înlocuieşte exerciţiul cu un alt set de mersul raţei.

 fiara 4

5 Avansarea leneşului
Fixează o bară de tracţiuni pe un suport de haltere, la nivelul şoldurilor. Apucă bara folosind o priză pronaţie, ridică-ţi gambele, încrucişează-le şi atârnă-te la nivelul braţelor. Trage pieptul spre bară, ducându-ţi capul în partea dreaptă a acesteia. La următoarea repetare, du capul în partea stângă. Continuă să alternezi.

 fiara 5

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Guliver/Getty Images. Ilustrații: +ISM

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here