Fabrica de sanatate

0
703

“Eu beu”, declara Pavel Stratan la fiecare dintre concertele lui, incit ajungi sa te intrebi daca a mai ramas ceva din ficatul lui. Realitatea sta cam asa: pe de-o parte exista Stratan-artistul, care ia in ris viciile oamenilor in cintecele sale, iar pe de alta parte exista Stratan-omul, al carui singur viciu declarat este antrenamentul cu greutati.

Problema

In cei 5 ani de cind merge la sala, Pavel a incercat sa nu lipseasca la nici unul dintre cele 6 antrenamente saptaminale. “In orice oras as merge pentru un concert, primul lucru pe care il fac este sa ma interesez unde gasesc o sala de forta”, spune Pavel. Rezultatele se vad cu ochiul liber: la cei 35 de ani ai sai, are 75 kg la 1,75 m, cu un procent de grasime corporala de sub 12%.

Dar nu a fost totdeauna asa. In urma cu cinci ani, Pavel a pornit la drum cu 65 de kg si o circumferinta a bratului de 34 cm. In primii doi ani, a crescut cu 10 kg masa musculara pura (pentru ca, asa cum mi-a marturitit, este fericitul posesor al unui metabolism care nu stie ce este depunerea de strat adipos) si 7 cm in circumferinta bratului.

Programul lui Pavel

Surprinzator pentru mine, Pavel nu face antrenamente cardio, ci doar forta. Spune ca ii e suficient. Dupa cei doi ani in care a tras foarte tare si rezultatele s-au vazut clar, a decis ca a ajuns la o forma fizica multumitoare si de aceea in ultimii trei ani s-a antrenat cu greutati moderate, suficient insa pentru a-si mentine masa musculara acumulata si tonusul.

O data la 3 luni schimba stilul, facind antrenamente cu greutati mici si repetari de doua ori mai multe, ceea ce ii imbunatateste rezistenta cardio-respiratorie la efort si il ajuta sa isi defineasca musculatura. Grupa musculara preferata a lui Pavel este bicepsul. Normal, doar e barbat… Desi nu ii acorda o atentie mai mare decit altor grupe, isi antreneaza bicepsul cu mai mare placere, asta poate si pentru ca a observat ca raspunde mai bine la antrenament.

Programul sau pentru biceps consta in 4 exercitii: texii cu haltera (dreapta sau EZ), texii cu gantere, texii la aparat (scripete) cu banca Scott si texii Hammer cu bara speciala. Face cite 4 serii din fiecare exercitiu a cite 10-12 repetari, cu pauza de 60 de secunde intre serii si 120 de secunde intre exercitii. In acest fel se asigura ca isi ataca bicepsul din toate unghiurile si il solicita suficient de mult incit dupa antrenament abia mai poate duce mina la frunte. Are obiceiul sa varieze ordinea exercitiilor de la un antrenament la altul, astfel incit muschii sa nu aiba timp sa se obisnuiasca.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here