Fă-ți un trup de erou

0
391

De Michael Easte. Foto: Guliver/GettyImages. Adaptare de Lavinia Dinculescu.

Corpul pe care îl vrei

Mulți bărbați aleg oricând forța și mărimea mușchilor în defavoarea mobilității. Dar îndreptările făcute cu picioarele (aproape) drepte le oferă pe toate trei. „În esență, este un stretching cu greutăți“, spune Jason Ferruggia, CEO la Renegade Strength and Conditioning din Watchung, New Jersey. Ca să-ți lucreze și mai bine fesierii și bicepșii femurali – și să-ți sculpteze abdomenul –, această mișcare îți întinde bine picioarele de fiecare dată când cobori greutatea. Rezultatul? Flexibilitate crescută. „Mai mult decât atât, te face să-ți miști șoldurile, iar asta reprezintă «cheia» unei condiții demne de un atlet“, spune Jason. Urmează-i sfaturile și vei efectua perfect acest exercițiu ideal pentru mușchi mai mari și mai puternici.

1/ Stai drept

Poziția de start te pregătește pentru întreaga mișcare. „Stai cu pieptul înainte, spatele arcuit în mod natural, genunchii ușor flexați și omoplații trași spre spate și în jos“, explică Jason Ferruggia. „Menținerea acestei posturi pe tot parcursul exercițiului te ferește de accidentări în zona lombară.“ Pe de altă parte, arcuirea umerilor și a spatelui are exact efectul opus.

2/ Flexează șoldurile

Nu te apleca pur și simplu ca să cobori greutățile. „Du ușor șoldurile înapoi“, spune Jason Ferruggia. În timp ce faci asta, trunchiul tău va coborî în mod natural spre podea. De asemenea, ai grijă să nu flexezi genunchii mai mult. Nu uita că este o îndreptare cu picioarele (aproape) drepte și vrei să simți cum ți se întind bicepșii femurali.

3/ Ține ganterele aproape

În timp ce le cobori, rezistă tentației de a lăsa greutățile să atârne în linie cu umerii. „Menține-le cât mai aproape de corp“, spune expertul nostru. Acest truc, împreună cu mișcarea de strângere a omoplaților, te ajută să-ți lucrezi și marii dorsali, asigurând echilibrul zonei superioare a trunchiului și reducând stresul de la nivelul coloanei.

4/ Mișcă-te cât de încet poți

Scopul este să-ți cobori trunchiul până când este aproape paralel cu podeaua; însă, dacă spatele începe să se rotunjească, oprește mișcarea. „Niciodată nu arcui coloana“, te sfătuiește Jason Ferruggia. În timp ce-ți ridici spatele, încordează bine fesierii și împinge șoldurile înainte. Astfel, îți pui mușchii șoldurilor la treabă, în loc să-i soliciți pe cei din zona lombară.

146264607

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here