Fă-ți corp de Ranger!

0
1164

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Ilustrație: Sunday Büro.

Bărbații trebuie să treacă evaluarea Ranger Athlete Warrior de două ori pe an. Le testează rezistenţa, viteza, forţa și agilitatea – pilonii fitnessului funcţional. Primul test se desfășoară într-un centru de antrenament, al doilea, în teren, și imită elemente specifice luptelor. 

Testul de la sală

Fă aceste exerciții într-o sesiune de 90 de minute. Odihnește-te între exerciții până te refaci complet.

1/ Săritură amplă

Acest test apreciază forţa pură corespunzătoare greutăţii corporale. Stai pe loc, flexează genunchii, trage-ţi braţele în spate și sari.

Media Rangerilor: 5,13 sec.

Recordul Rangerilor: 4,26 sec.

2/ 4,5-9-4,5

Măsoară viteza și agilitatea. Fă sprinturi 4,5 m, atinge podeaua, întoarce‑te, fă sprinturi 9 m, atinge podeaua, întoarce-te și fă sprinturi 4,5 m.

Media Rangerilor: 5,13 sec.

Recordul Rangerilor: 4,26 sec.

3/ Tracţiuni cu priză normală

Prinde bara și ridică-ţi bărbia spre ea. Continuă până nu-ţi mai menţii corpul în poziţie perfectă. Acesta e scorul tău. Minimum ca să treci: șase.

Media Rangerilor: 14

Nivelul înalt al Rangerilor: 38

4/ Îndreptări în trei reprize

Așa își testează rezistenţa totală. Ca să reducă riscul accidentării, ei folosesc o bară hexagonală, care pune o presiune mai mică asupra zonei lombare.

Media Rangerilor: 147 kg

Recordul Rangerilor: 288 kg

5/ Flotări ritmice

Versiunea Rangerilor: o secundă jos, pauză, o secundă sus, pauză. Continuă să le faci în același ritm până încetinești sau nu mai execuţi corect.

Media Rangerilor: 40

Recordul Rangerilor: 90

6/ Sprinturi pe 275 m

Scopul e evaluarea raportului viteză/rezistenţă, cu sprinturi pe o anumită distanţă. Fă-o pe o bandă de alergat, pe o pistă sau într-un spaţiu de 22 m.

Media Rangerilor: 68 sec.

Recordul Rangerilor: 57 sec.

7/ Aplauze din călcâie

Atârnă de o bară cu o mână în faţa celeilalte. Ridică-ţi picioarele și bate din călcâie deasupra barei. Continuă până îţi explodează mușchii abdominali.

Media Rangerilor: 13 rep.

Recordul Rangerilor: 35 rep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here