Fă-ți 6-pack în doar 10 minute

0
1441

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Guliver/ThinkStock, Ben Goldstein(exerciții).

Mișcările pot părea învechite, însă, dacă adaugi următorul antrenament pentru zona mediană la sfârșitul rutinei tale de fitness, vei construi rapid acele pătrățele definite. Pregătește-te să suferi câteva zile!

Instrucțiuni Efectuează aceste exerciții ca pe un circuit, în ordinea menționată, timp de 30 de secunde fiecare. Odată ce le-ai efectuat pe toate patru, fă pauză 30 de secunde. Acesta este un circuit; fă patru.

Antrenor: Bobby Maximus, general manager, Gym Jones,
Salt Lake City

Timp: 10 minute

1 Abdomene

Așază-te pe spate, cu călcâiele fixate în podea și genunchii îndoiți la 90 de grade. Ține pumnii strânși în dreptul pieptului. Cu spatele drept, ridică trunchiul până ajungi la genunchi. Coboară trunchiul înapoi pe podea.

2 Fluturări de picioare din culcat 

Așază-te pe spate, cu brațele pe lângă corp și palmele în jos. Ridică ușor picioarele și umerii deasupra podelei. Acum execută în aer mișcări scurte și rapide, care imită foarfeca – ridică un picior în timp ce îl lași în jos pe celălalt –, menținând abdomenul încordat.

3 Abdomene în V din șezut

Stai cu corpul în V – picioarele deasupra podelei, șoldurile și genunchii flexați, trunchiul la un unghi de 45 de grade. Brațele tale ar trebui să fie drepte și paralele cu solul. Coboară trunchiul și întinde-ți picioarele, menținându-le în aer. Revino la start.

4 Planșă

Adoptă o poziție de flotare, dar cu coatele îndoite și cu sprijin pe antebrațe. Împinge către tavan partea superioară a spatelui. Încordează fiecare mușchi din corp, mai ales abdominalii și fesierii, ca și cum te-ai pregăti de o lovitură în stomac.

Articol preluat din ediția de aprilie 2017.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here