Exersează în mod constant

0
1259

Adaptare de Irina Mereacre. Foto: Corina Olaru, pentru arhiva personală.

Atunci când e în sala de fitness, Iulian este jovial și energic și își încurajează clienţii, motivându-i să lucreze la capacitate maximă, iar uneori chiar mai mult. A fost sportiv de performanţă – multiplu campion balcanic și naţional din 2002 până în 2008 și recordman naţional la atletism. Timp de doi ani, a fost preparator fizic la FC Steaua București, iar în prezent este unul dintre antrenorii de la World Class, fiind singurul master trainer în Bulgarian Bag din România. „Întotdeauna, pentru a reuși, trebuie să încerci și să tot încerci, iar până la urmă, fii sigur că vei reuși. De cele mai multe ori, tot ce îţi trebuie este un mic ajutor“, spune el. Inspiră-te din alegerile lui și urmează-i sfaturile pentru un stil de viaţă sănătos și plin de energie.

Mănâncă echilibrat

Din dieta mea sunt nelipsite proteinele – indispensabile pentru păstrarea greutăţii corporale (și nu mă refer aici la grăsime) –, întrucât aduc aminoacizi esenţiali care nu sunt sintetizaţi de organism. De asemenea, mâncând echilibrat, te poţi bucura de o paletă mult mai largă de produse „permise“.

Fă exerciţii variate

Unul dintre antrenamentele mele preferate e Bulgarian Bag workout (ajută la întărirea tuturor grupelor musculare). De asemenea, îmi plac antrenamentele de forţă în sală, fiecare ajutând în moduri diferite, de la creșterea capacităţii cardiovasculare și la slăbit până la accelerarea metabolismului.

Investește pasiune

Îmi place să îmi motivez clienţii în diferite feluri, dar cred că modul meu de a fi și energia mea îi fac să-și forţeze limitele. În antrenamente, aplic și metode luate din antrenoratul sportiv, pentru că am făcut atletism. Cred că le transmit din pasiunea mea, iar asta îi motivează.

Fii perseverent

Fac stretching pentru recuperare și refacere. Și respect cele opt ore de somn. Merg la masaj de refacere la un centru de kinetoterapie. În timpul liber, îmi place să călătoresc și, bineînţeles, să mă antrenez. Dacă vrei să fii fit și să progresezi, trebuie să muncești neîncetat, pentru că e un proces continuu.

Iulian Panait, personal trainer, group training instructor, cycling instructor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here