Drumul secret catre brate mai mari

0
510

Ar putea oare cauciucul sa iti dezvolte muschii la fel de bine ca fierul? Antrenorul J.C. Santana te provoaca sa iti fortezi limitele.

Atunci cind vine vorba despre a deveni puternic si a dezvolta muschii, barbatii adevarati au nevoie de discuri de fier si centuri de piele. Avem nevoie de senzatia de dinaintea unei serii – privirea fixa catre bucata de metal, venele care pulseaza si apoi lupta cu greutatea. Sau nu avem nevoie de asa ceva? Antrenorul Juan Carlos Santana sta in sala sa de forta – Institutul pentru Performanta Umana din Boca Raton, Florida – si ride.

Spre deosebire de cei mai multi barbati de 49 de ani, lui Santana nu-i tremura grasimea pe burta atunci cind hohoteste. La 1,80 m si 105 kg, este la fel de solid si impunator ca o stinca din Gibraltar. “Aici nu e vorba de alergare pe distante lungi, posturi yoga, Pilates, aerobic, gimnastica in apa si alte chestii pentru pampalai de 70 kg”, comenteaza el pe un ton sarcastic. “Ma antrenez ca o bestie si am participat la concursuri de haltere, lupte, judo si kickboxing toata viata mea.

Adu-mi cel mai masiv tip pe care il poti gasi. O sa-l pun in pozitie fetala, sugindu-si degetul mare, in mai putin de 30 de minute – cu nimic altceva decit aceste benzi elastice.” Santana tine in miinile sale uriaseo incilceala de benzi si tuburi de cauciuc, de diverse latimi si culori. De-a lungul anilor a invatat sa lucreze cu aceste benzi cu aceeasi maiestrie cu care un alt barbat numit tot Santana atinge corzile chitarei. Iar rezultatul este acelasi pentru amindoi – perfectiune pina la detalii.

Sceptic? Si eu am fost. Am ajuns la Boca Raton sub forma unui “pampalau” de 85 kg, obisnuit cu antrenamentul cardio. Ma dureau genunchii, iar entuziasmul meu pentru alergare si bicicleta incepuse sa paleasca. Eram in cautarea unui nou drum catre conditia fizica perfecta. In plus, calatoream mult, asa ca speram ca acest gen de antrenament sa poata fi aplicat si atunci cind esti pe drumuri.

Acestea sint beneficiile cu care Santana m-a tentat, daca alegeam metoda lui de antrenament:

  1. Vei deveni mai puternic.
  2. Iti vei dezvolta masa musculara.
  3. Iti vei ameliora rezistenta la efort aerob fara sa alergi.
  4. Iti vei imbunatati performantele in sport (golf, baschet, baseball), reducind riscul accidentarilor.
  5. Te vei antrena doar 30-40 de minute, din doua in doua zile.
  6. Vei putea sa faci antrenamente oricind, oriunde, folosind un echipament pe care il poti tine intr-un singur buzunar.

Suna mai mult decit tentant.

(Sarind) micul dejun cu J. C.

Treaba ciudata in legatura cu antrenamentul cu benzi elastice este ca atunci cind il executi corect, te face sa te simti simultan puternic si slabit, asa cum foarte repede aveam sa aflu atunci cind m-am prezentat la prima sedinta de antrenament cu Santana, sau J. C., dupa cum ii spune toata lumea. “Nu va fi usor,” ma avertizeaza el.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here