Dezvoltă-ți agilitatea cu kendo

0
2293

De George Gurescu. Fotografii Greenmind Studio. Fotografiile au fost realizate la Kendo Ichimon (kendoichimon.ro).

În 2016, Emil Hoștină a avut ocazia să pună în practică principiile acestei arte marțiale, odată cu interpretarea lui Attila, în noua docu-dramă Vremea barbarilor, produsă și difuzată în prezent de HISTORY. Află de la Emil ce înseamnă să fii un kendoka și cum te poate ajuta această artă marţială în viața de zi cu zi.  Pentru personajul Attila are un profil extraordinar, care este „dificil de abordat pentru oricine“. Conducătorul hunilor, spune el, „este suficient de spectaculos ca să devină material dramatic puternic“, însă în istoria filmului și teatrului există prea puține ecranizări și dramatizări care să fi surprins esența unui „barbar“ care a influențat destinul a două continente.

Cum poți atunci interpreta cât mai realist acest personaj? Trebuie înțelese realitățile secolului al V-lea, crede actorul. „Este Attila autorul unor bătălii sângeroase și al unor mișcări de pedepsire extrem de sângeroase? Clar. Dar vorbim de un secol în care lucrurile erau sângeroase în absolut orice. Până și în civilizația romană, oamenii se omorau între ei și împărații erau omorâți de gărzile proprii.“

În vârstă de 40 de ani, Emil Hoștină a jucat, printre altele, în filme ca The Imaginarium of Doctor Parnassus, Sex Traffic, Harry Potter and the Deathly Hallows sau The Borgias, iar în noua serie Vremea barbarilor, căpetenia hunilor se alătură altor opt nume care au dus la căderea Imperiului Roman, de la Spartacus și Boudicea, conducătoarea icenilor (trib celtic), până la Alaric, regele goților și Geiseric, regele vandalilor și alanilor.

img_8371-1

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here