Definește-ți musculatura

0
1048

Acest antrenament implică toate grupele musculare, arde grăsimile, îți crește rapid rezistența și îți stimulează metabolismul pe durata întregii zile

Instructorii de fitness știu care este secretul unui corp suplu și sculptat: consecvența. Trebuie să-ți depășești limitele în fiecare săptămână cu antrenamente care se intensifică pe măsură ce obții mai multă forță. Dacă ai urmat exercițiile din luna noiembrie – Etapa 1 din seria noastră de antrenamente –, ești pe calea cea bună.

„Ai observat probabil o creștere a capacității tale de lucru ori a numărului de repetări pe care le poți face într-o perioadă stabilită“, spune Robert dos Remedios, specialist în îmbunătățirea performanței sportive și antrenor la California’s College of the Canyons. „Luna asta te poți aștepta la același stil de antrenament, însă vei elimina mai multă grăsime și-ți vei crește rezistența.“

Ai ratat antrenamentul din noiembrie? „Poți să începi direct cu acest plan de antrenament“, spune Robert. „Însă vei obține rezultate mai bune dacă vei efectua mai întâi exercițiile din Etapa 1.“ Urmează acest plan de antrenament timp de 30 de zile.

 

Forma perfectă: Ridicarea trunchiului cu sprijin în braț
Această mișcare poate fi încadrată în categoria „exercițiilor pentru zona mediană“, dar nu este doar o mișcare izolată. „Îți lucrează totul – umerii, șoldurile, spatele, mijlocul, brațele și mulți alți mușchi la care nici nu te gândești“, spune Robert dos Remedios. „Este un exercițiu complet care implică musculatura întregului corp.“ Asta îi conferă și mai multă complexitate față de alte mișcări care vizează zone mai restrânse. Urmează aceste trucuri ca să efectuezi exercițiul în forma perfectă.

 

Stai cu privirea pe greutate
Esența întregului exercițiu este să împingi greutatea drept în sus, spre tavan. „Dacă nu te uiți la greutate în mod constant, o vei mișca în direcția greșită“, spune dos Remedios. „O vei împinge în față ori o vei lăsa să cadă în spate și atunci totul va fi în zadar.“ Greutatea te va controla pe tine, în loc s-o controlezi tu.

+ISM-MHealthPosterBackNov300813lay

 

Lasă-te pe antebraț
„Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este că încearcă să stea cu spatele drept“, spune Robert dos Remedios. Mai bine încordează-ți abdomenul și lasă-te pe cotul și antebrațul opus. Din această poziție vei putea să împingi greutatea în sus, în timp ce-ți vei ridica trunchiul de pe podea.

 

+ISM-MHealthPosterBackNov300813lay

 

Lasă-ți palma să alunece în spate
„Obiectivul tău e să duci greutatea cât mai sus, iar singura modalitate să faci asta e să-ți lași palma să alunece înapoi, în punctul unde ți-a fost cotul“, spune Robert. Asta îți va permite să-ți întinzi complet coloana vertebrală, îmbunătățindu-ți mobilitatea părții superioare a corpului.

+ISM-MHealthPosterBackNov300813lay

 

Ține talpa lipită de podea
Aici obiectivul tău e să ai stabilitate. „Dacă talpa picio­rului flexat va rămâne lipită de podea, îți vei distribui greutatea mult mai uniform“, precizează antrenorul. „Iar prin apăsarea tălpii în podea îți vei încorda mai mulți mușchi, inclusiv fesierii și șoldurile, obținând mai multă rezistență și forță.“

 +ISM-MHealthPosterBackNov300813lay

 

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here