De la scobitoare la Spartacus

0
359

Un actor slabanog s-a dat de trei ori peste cap si s-a transformat intr-un gladiator musculos. Vestea buna? Si tu poti face asta

De Jill Yaworski • Adaptare de Adelina Amza • Fotografii de Cody Pickens

Cand a dat proba pentru serialul Spartacus: Razbunarea (pe HBO din 6 aprilie,in fiecare vineri, de la ora 22), Liam McIntyre nu prea se potrivea cu personajul din titlu. Terminase un film numit Frozen Moments in care interpreta un barbat proaspat trezit din coma. Era slab ca un bat. Spartacus, insa, e alta poveste.
Liam are o serie de calitati actoricesti care au atras atentia canalului TV Starz. Așa a ajuns vedeta celui mai important serial al postului, dar cu condiția sa arate ca un viteaz razvratit la inceperea filmarilor. Astfel, eroul nostru s-a apucat sa-si refaca musculatura. „A fost o combinatie intre efortul fizic si cel mental“, marturiseste actorul. „Corpul face lucruri incredibile daca are sprijinul mintii.“
Iata sfaturile in materie de fitness ale lui Liam, cat si setul de exercitii Spartacus.

Stabileste-ti un plan

Liam McIntyre si-a dorit un aspect fizic ca al lui Hugh Jackman in X-Men Origins: Wolverine. Ca și cand asta nu era o provocare suficienta, s-a mai adaugat si ziua de lucru de 13 ore a actorului. Care a fost secretul sau? Nu a ratat niciun antrenament planificat.
Intoarce totul in favoarea ta. Concentreaza- te pe mijloace, nu pe scop. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au descoperit ca oamenii reusesc sa urmeze un regim de slabit atunci cand se concentreaza pe actiuni precise, și nu pe rezultatul dorit.
De exemplu, propune-ți sa faci exercitiile Spartacus 2012 de 12 ori pe luna. Mai exact, de trei ori pe saptamana. Daca te tii de cele 12 antrenamente lunare, la sfarsitul anului vei fi facut 144 seturi intense de exercitii. Acum gandește-te puțin: cate antrenamente au scos untul din tine anul trecut?

Citeste mai mult despre Antrenamentul Spartacus 2012 in editia de martie a revistei
 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here