Cum se menține în formă Radu Vâlcan

0
666

 De Lina Vdovîi. Foto: Alex Gâlmeanu.

Radu Vâlcan s-a întors de ceva vreme din Thailanda, iar în perioada asta trăiește cele mai frumoase momente din viața sa – are o carieră de succes, o logodnică pe care o iubește nespus și un corp de invidiat.

Emisiunea de la Antena 1, „Temptation Island – Insula Iubirii“, a fost despre dragoste, ispite și încredere. „Primul reality show care s-a filmat integral în Thailanda“, spune vedeta. Patru cupluri au fost duse pe o insulă în nordul Thailandei, iar acolo fetele au fost cazate într-un resort, iar băieţii în altul. În aceleași complexe hoteliere au fost aduse și ispitele. „La început, oamenii au luat-o ca pe o minivacanţă“, spune Radu. „Apoi, din cauza distanţei faţă de persoana iubită, a intervenit o inevitabilă presiune. Abia atunci a început să-și spună cuvântul testul încrederii.“ Iar Radu i-a avertizat de la bun început că Thailanda este picantă „nu doar din punct de vedere culinar“, zâmbește cu subînţeles prezentatorul.

Filmările s-au desfășurat timp de o lună, dar lui Radu i s-a părut că a trecut mult mai mult timp. „A fost foarte intens“, spune. „S-a filmat 24 din 24. Practic, orele de odihnă erau extrem de puţine. Dormeam câte 2-3 ore pe noapte nu numai eu, ci toată echipa. S-a filmat de multe ori la peste 40 de grade, a fost îngrozitor de cald.“

Un adevărat maraton, cum ar veni, pentru care Radu n-a avut nevoie de pregătire. De fapt, mișcarea a făcut mereu parte din viaţa prezentatorului de la Antena 1. Prima dată, a intrat într-o sală de sport în copilărie, când voia să se înscrie la box. Ce a descoperit însă l-a pus pe gânduri. „Erau niște practici extrem de neortodoxe la vremea aia“, își amintește. „Fiecare copil care intra în sală primea «botezul». Practic, i se spărgea nasul. O făcea instructorul sau unul dintre elevi, iar ăsta era primul contact.“ N-a mai pășit pe acolo.

Renunţă la sedentarism

Însă fotbalul i s-a potrivit de minune. Dacă nu se accidenta la 15 ani, când a fost nevoit să renunţe la sportul de performanţă, probabil viaţa i s-ar fi derulat diferit. A jucat la Dinamo – „chiar dacă am fost stelist de mic“ –, la Sportul Studenţesc, la Victoria și la alte echipe care astăzi nu mai există. „Am avut parte de o ruptură a ligamentelor încrucișate, iar cum atunci nu exista tehnologia de acum, cu laser, a însemnat abandon imediat“, povestește. Asta nu l-a împiedicat să joace fotbal în continuare, însă ca amator. Ori să alerge în fiecare dimineaţă. Ori să sară cu parașuta, să încerce kangoo jumps și să meargă la sala de fitness de fiecare dată când are timp. „Ora de jogging de dimineaţă prin parc îmi asigură un tonus senzaţional pentru restul zilei“, spune. Iar beneficiile nu sunt doar fizice, ci și psihice. Îl energizează și-l ajută să-și facă ordine în gânduri. „Psihic, funcţionez mult mai bine decât dacă aș fi o persoană sedentară.“ La kangoo jumps a mers cu Adela Popescu, logodnica sa. „Chiar mi-a plăcut, încurajez orice bărbat să încerce, pentru că efortul este extraordinar, extrem de intens“, spune.

mh_radu_valcan_20150331_0536

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here