Cum sa nu-ti pierzi cheful de antrenament

0
283

Inscrie-te la o competitie ce se desfasoara la mare distanta de orasul tau. Adica minimum 250 km. Faptul ca va trebui sa platesti biletul de avion sau tren si hotelul va adauga un plus de motivatie si vei reusi sa te tii de programul de antrenament

Fa un pariu cu un prieten

Cine slabeste primul 8 kg, cine alearga 1 km in 4 minute sau cine reuseste sa impinga de la piept cu 125 kg – va cistiga. Secretul: “Alege pe cineva pe care nu-l placi in mod particular”, spune antrenorul Michael Mejia, consultant american MH. (E OK daca rivalul tau considera ca sinteti cei mai buni prieteni.)

Fa legatura intre antrenament si ideea de sanatate

Verifica-ti colesterolul. Apoi fixeaza-ti ca obiectiv reducerea LDL colesterolului cu 20 de unitati si marirea HDL colesterolului cu 5 unitati. “iti vei reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare si in plus vei avea un obiectiv foarte clar si concret”, spune dr. John Thyfault, cercetator la Universitatea East Carolina. Roaga-ti medicul de familie sa iti dea trimitere la analize peste inca o luna, ca sa vezi cum stai cu colesterolul si fractiunile lui.

Schimba-ti partenerii de antrenament

Un timp, faptul ca ai un partener de antrenament o sa reprezinte un element motivator si o sa te tina in priza. Cu cit devii mai apropiat de partenerul tau de sala, cu atit devine mai probabil sa trisezi la antrenamente. Prietenii apropiati si membrii familiei nu sint totdeauna cei mai buni parteneri de antrenament, deoarece sint tentati sa iti permita sa lenevesti sau chiar sa renunti la antrenament.

Pentru ca acest lucru sa nu se intimple, gaseste in fiecare luna cite un nou partener de antrenament.

Mai multe trucuri, in MH de august.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here