Construind un rol special

0
429

Pentru a deveni Leonidas, Gerard Butler a muncit patru luni ca sa-si transforme deopotriva corpul si mintea. Cind a fost ales pentru rolul din 300 nu era nici pe departe intr-o forma buna. Curand insa programul de pregatire avea sa devina o rutina. Antrenamentele intense aveau sa-i dezvolte un fizic de luptator – atat din punct de vedere estetic, cat si functional – si, consecutiv, o mentalitate de invingator. Sau poate este valabila viceversa.

Indiferent de varianta, Butler a avut nevoie pentru transformarea sa de sprijinul lui Mark Twight, un fost alpinist care s-a bazat in acest proiect pe experienta personala si pe convingerea ca trebuie sa te antrenezi ca si cand viata ta ar depinde de asta. De fapt Twight ar argumenta in felul urmator: un exercitiu corect este unul care tine seama de scopuri. De aceea, pentru transformarea mentalo-corporala a lui Butler Twight a inventat un antrenament special numit “programul spartan cu 300 de repetari” (credeti-ne pe cuvint, si 100 de repetari sint ucigatoare!).

Functioneaza in felul urmator: fara nici un pic de pauza intre exercitii, Butler executa 25 de tractiuni la bara fixa, 50 de indreptari cu haltera, 50 de flotari, 50 de sarituri pe o cutie inalta de 60 centimetri, 50 de flexii ale picioarelor pe trunchi din culcat dorsal cu haltera mentinuta deasupra capului, 50 de tractiuni cu gantera de 16 kilograme pe un singur brat si inca 25 de tractiuni la bara fixa. Ceilalti actori din grupul luptatorilor spartani urmeaza exemplul liderului.

O pregatire de acest gen include si alte metode de antrenament neconventionale, cum ar fi ridicari de cauciucuri de tractor si exercitii la inele. Suna ca un iad? Chiar este. De fapt, dupa ce a participat la prima sedinta din programul de antrenament in stil spartan, unul dintre colegii de platou ai lui Butler i-a spus instructorului Twight: “Te simt ca si cand mi-ai fi ucis cainele!”

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here