Coaste de miel, legume la grătar și sos pesto

29 martie 2011

Coaste de miel, legume la grătar și sos pesto

-3 cești de orez parfumat Thai
-650 g de coaste de miel (într-o singură bucată)
-1 vînătă
-2 dovlecei
-1 ceapă roșie
-10 g de rucola
-50 ml de sos pesto

1-miel-nutritie.jpg

Coaste de miel, legume la grătar și sos pesto

-3 cești de orez parfumat Thai
-650 g de coaste de miel (într-o singură bucată)
-1 vînătă
-2 dovlecei
-1 ceapă roșie
-10 g de rucola
-50 ml de sos pesto

Taie vinetele și ceapa rondele, iar dovleceii felii longitudinale. Presară sare și piper și stropește-le cu puțin ulei de măsline. Pune-le pe un grătar încins pînă încep să se rumenească și să se înmoaie. Dă-le deoparte și păstrează-le calde. Sărează și piperează coastele de miel, apoi lasă-le pe grătar la foc mediu pînă sînt suficient de pătrunse cît să fie pe placul tău. Dă-le deoparte și lasă-le timp de 10 minute înainte de a le servi. Pune legumele în mijlocul unui platou și așază rucola deasupra. Taie coastele de miel, aranjează-le peste rucola și toarnă la final sos pesto. Servește cu orez.

Sos pesto
-1 cățel de usturoi tocat fin
-50 g de muguri de pin prăjiți
-30 g de busuioc
-¼ de cană de parmezan ras
-Zeama de la 1 lămîie
-50 ml de ulei demăsline extra-virgin
-Sare și piper

Pune toate ingrediente-le într-un blender și pasează-le pînă obții o pastă groasă.



Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți