Cele 7 întrebări pe care trebuie să le pui înainte să-ți faci abonament la o sală

0
1169

Foto: Pixabay; Adaptare: Casa de Traduceri

Altele sunt atât de aglomerate încât poți să aștepți toată noaptea să se elibereze banca de abdomene.

Înainte să-ți faci abonament la sală, investighează. Iată ce așteaptă patru antrenori de top de la o sală.

Instructorii au habar ce fac?

Dacă vrei să iei ore de fitness, știi că e important să verifici orarul înainte să îți faci abonamentul.

Dar e important și să încerci să mergi o dată, de două ori la ore, ca să vezi dacă instructorii sunt pricepuți și profesioniști, spune Mike Boyle, proprietarul Mike Boyle Strength and Conditioning din Woburn, Massachusetts.

„Chiar dacă au o grămadă de ore, dacă instructorii nu sunt buni, nu merită să mergi, pentru că te poți accidenta”, spune el.

E loc destul?

Dacă ești mai degrabă genul care intră, folosește echipamentele și apoi pleacă, e important să vezi cum e dispusă sala, spune John Romaniello, proprietarul RomanFitnessSystems.com.

El spune că trebuie să te asiguri că sala dispune de echipamentul potrivit, multe aparate care funcționează și – mai ales – spațiu suficient pentru tipul de antrenament pe care intenționezi să-l faci. Dacă nu ai loc să faci o răsucire cu greutăți, sau dacă aparatele sunt foarte aglomerate, chiar nu contează dacă sunt noi sau nu.

Ai unde să bei un shake cu proteine după – și mai ales, vrei asta?

Ești genul căruia îi place să stea toată ziua la sală, să se antreneze, să se relaxeze la saună, să facă duș și să-și ia un shake de la bar?

Atunci evident că vrei să vezi ce oferă sala în plus. De exemplu, oferă șampon, deodorant și gel de duș din partea casei la baie? Are bar cu gustări și sucuri?

Dar, dacă nu ești genul ăsta de persoană, nu are sens să plătești abonamentul la o sală care oferă așa ceva, pentru că nu le vei folosi, spune Ashley Borden, un celebru antrenor personal și autorul Your Perfect Fit (Forma ta perfectă).  E posibil să preferi o sală mai puțin dotată unde vei economisi mulți bani din abonament.

Ce le place membrilor actuali?

Pentru a afla mai bine care sunt punctele forte ale unei săli, roagă pe cineva în vestiar sau după un antrenament să-ți spună ce-i place la sală.

Dacă auzi exact lucrurile pe care le cauți și tu, e posibil să fi găsit locul perfect. Indiferent ce te atrage la o sală, cea la care îți faci abonament trebuie să aibă versiunea cea mai bună din lucrul respectiv, spune Boyle.

E foarte aglomerat la ora la care faci tu de obicei antrenamente?

Chiar dacă sala pe care o găsești are un orar excepțional sau echipamente noi și foarte bune, chiar nu contează lucrurile astea dacă nu găsești loc la oră sau n-ai loc nici să ridici o ganteră, spune Romaniello.

Mergi la sală cam la ora la care ți-ar plăcea ție să faci antrenamente, spune el.

Uită-te în jur și vezi cât de aglomerate sunt orele și cât de ocupate sunt echipamentele sau sălile de greutăți. Dacă sunt mulți oameni, ar trebui să te gândești să schimbi fie ora, fie sala.

Ai senzația că ar trebui să te speli pe mâini după fiecare repetare?

Chiar dacă nu ești un împătimit al mersului la sală, tot e foarte important ca locul în care mergi să fie curat, spune directorul de fitness Men’s Health BJ Gaddour.

Pentru că vei atinge fiecare echipament pe care îl folosești, la criteriul curățenie chiar trebuie să bifezi îndeplinit, spune el.

Asigură-te că există soluție de curățat mâinile, produse de curățat echipamentele sau șervețele umede antibacteriene cu care îți poți șterge echipamentul, spune el.

Trece testul financiar?

Să recunoaștem: Indiferent dacă îți faci abonament la o sală cu dotări excepționale sau la una care îndeplinește doar criteriile minime, dacă nu te duci, ai pierdut banii indiferent cât de mult (sau de puțin) ai cheltuit, spune Borden.

Iată cum poți să vezi dacă merită să-ți faci abonament (adaptare după Michele Promaulayko din Look Better Naked (Cum să arăți mai bine dezbrăcat): Află cât costă abonamentul lunar, apoi gândește-te de câte ori vei merge într-o lună.

Împarte acest număr la doi (aspirațiile tale de mers la sală pot fi mai mari decât ce vei face în realitate). Acum împarte valoarea abonamentului lunar la acest număr de vizite.

Dacă numărul respectiv – costul per vizită – este mai mare decât prețul pe care îl cere sala celor care nu au abonament, mai bine ar fi să nu-ți faci încă abonament. Hei, sala viselor tale poate că e în altă parte. N-ai niciun motiv să te legi la cap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here