Cea mai bună motivație pentru a merge la sală, conform cercetărilor

0
1655

De Paige Carlotti. Foto: 123RF. Adaptare: Casa de Traduceri

Pune-ți adidașii, apoi pune o sumă în joc: Ipoteza că ai putea să pierzi bani e cea mai bună motivație să rămâi în formă, sugerează o nouă cercetare de la Universitatea din Pennsylvania.

În acest studiu, oamenii de știință au cerut subiecților să meargă cel puțin 7.000 de pași pe zi timp de 6 luni. Unii dintre ei primeau 5 lei în fiecare zi în care își atingeau obiectivul, alții trebuiau să plătească 5 lei în fiecare zi în care nu mergeau suficient pe jos.

Participanții confruntați cu posibilitatea de a pierde bani și-au atins obiectivul cu 50 de procente mai frecvent.

Aceasta este o teorie economică comportamentală denumită aversiunea față de pierdere, spune autorul studiului, dr. Mitesh Patel. Creierul nostru a fost modelat astfel încât să evite pierderile cu orice preț.

Folosește această înclinație naturală în avantajul tău data viitoare când începi un nou program de antrenamente. Descarcă o aplicație care te obligă să plătești ceva pentru fiecare antrenament ratat.

Alegerea noastră: Pact (aplicație gratuită din iOS și GooglePlay), care se sincronizează cu contul tău PayPal. În fiecare săptămână, te angajezi să faci un anumit număr de antrenamente. Apoi vei alege suma pe care o vei plăti dacă nu respecți acest număr.

Sfatul lui Patel: Pune o sumă de bani de care te poți dispensa. Poate că nu ți se pare mare lucru să pierzi 5 lei, dar te vei gândi de două ori înainte să sari peste un antrenament dacă îți zboară câte 5 lei din cont în fiecare zi.

Cât timp îți atingi obiectivul, vei câștiga bani reali (în limita a 20 RON pe săptămână). Acești bani provin de la ceilalți membri, care nu și-au ținut promisiunile.

Dar, dacă nu îți respecți obiectivul, ești bun de plată.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here