Ce trebuie să faci dacă vrei să te apuci de alergat

0
773
alergat

Prietenii tăi își măsoară, mai nou, activitatea de pe rețelele sociale în kilometri alergati. Îți place tot ceea ce vezi la ei și ți se pare că sunt niște supraoameni, deoarece pot să alerge, fără prea mari probleme, 10, 20 sau chiar 42 de kilometri. Mai mult, ei aleargă oriunde – la sală (pe bandă), în parc, pe stradă, la munte sau la mare.

Impulsionat de toți „alergătorii” din jurul tău, te-ai hotărât și tu să devii unul dintre ei. Felicitări! Însă nu te grăbi să te îmbraci în trening și să ieși pe stradă, la alergat. Mai întâi, trebuie să fii pregătit așa cum trebuie. Cum anume? Descoperă în continuare ce trebuie să faci dacă vrei să te apuci de alergat.

Mergi la doctor

Poate părea exagerat, dar chiar este nevoie să mergi la medic, pentru un control specializat, ca să descoperi dacă ești apt sau nu pentru o astfel de activitate. Alergatul are multe beneficii pentru corpul tău, atâta vreme cât nu-ți pune sănătatea în pericol.

Cumpără-ți niște pantofi sport de calitate

Încălțămintea sport de calitate este esențială pentru oricine dorește să se apuce de alergat. Prin urmare, cumpără-ți niște pantofi pentru alergat moderni, confortabili și, totodată, extrem de rezistenți. Așa cum există mai multe tipuri de încălțăminte sport, la fel există și diverse modele de pantofi pentru alergat. Sunt pantofi de alergat pe care îi poți folosi la sala de forță, pe bandă, pantofi de alergat pentru oraș și pantofi de alergat pentru teren accidentat. Pantofii de alergat sunt special concepuți ca să ofere stabilitate pe părțile laterale ale picioarelor.

De asemenea, pantofii sport nu ar trebui să provoace vreun disconfort tălpilor și degetelor picioarelor, la impactul cu suprafața de contact. O pereche de pantofi pentru alergat de calitate poate să te facă să scoți mai mulți bani din buzunar, însă nu ar trebui să te zgârcești când vine vorba de sănătatea ta.

Nu rupe norii

Dacă nu ai mai alergat de foarte mult timp, ar fi o idee proastă să îți propui niște obiective ambițioase, cum ar fi să parcurgi 10 kilometri în prima zi. Nu o să poți și, în plus, te vei simți foarte dezamăgit de rezultatele tale. Cel mai bine ar fi să începi să alergi, pur și simplu, și să vezi după cât timp obosești.

Probabil că te vei simți epuizat după doar câteva sute de metri. Însă este normal. Important este să nu forțezi, să îți accepți condiția fizică și să conștientizezi că mai ai foarte mult de muncă. Cu timpul, vei observa că o să obosești din ce în ce mai greu și o să alergi din ce în ce mai mult.

Hidratează-te constant

Alergatul te deshidratează foarte rău, așa că ai grijă să ai la tine tot timpul o sticlă de apă. Mai mult, evită să alergi când afară este foarte cald. Dacă nu ai de ales, încearcă să te protejezi cât mai bine împotriva soarelui și fă pauze dese.  

 

Sursă: Agenția Digital Workforce

Sursă foto: pixabay.com

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here