Anthony Bourdain are un corp „tare ca piatra” la 61 de ani datorită jiu-jitsu

0
931
Celebrul bucătar Anthony Bourdain arată de nota 10 cu felicitări la 61 de ani datorită unui program special de fitness.
Celebrul bucătar arată de nota 10 cu felicitări la 61 de ani datorită unui program special de fitness din categoria jiu-jitsu brazilian.

Bucătar de renume, autor și realizator TV, Anthony Bourdain este unul dintre cei mai influenți oameni din lumea culinară. Pentru cineva așa de pasionat de mâncare bună, n-ar fi deloc surprinzător să aibă un fizic mai puțin decât perfect. Și totuși, sexagenarul Anthony are un trunchi care pare sculptat în piatră. Realizatorul emisiunii No reservations a fost de curând surprins la bustul gol, în timpul vacanței la Roma alături de prietena sa Asia Argento. Arată cam cum te-ai aștepta să arate un campion olimpic la înot, mai degrabă decât un bucătar profesionist, nu-i așa?

Și totuși… cum reușește un om care gătește și mănâncă în mod constant toate deliciile să rămână într-o formă atât de bună? Bourdain nu e doar maestrul burgerului perfect ci și deținător al centurii albastre la Jiu-Jitsu brazilian. Iar faptul din urmă pare să fie ceea ce răspunde la întrebare.

Bourdain a declarat că întâlnirea cu jiu-jitsu brazilian i-a fost prilejuită în 2014 de soția sa de pe vremea aceea – Ottavia, ea însăși o profesionistă a stilului de arte marțiale. Antrenamentele zilnice de jiu-jitsu, precum și renunțarea la zahăr și carbohidrați l-au făcut să slăbească 13 kg în 9 luni.

Bourdain se antrenează în fiecare zi, oriunde s-ar afla. Stilul de antrenament intensiv influențează și alte aspecte ale stilului său de viață. El a spus că e mai motivat să mențină un stil de viață sănătos gândindu-se cum ceea ce face azi o să-i afecteze antrenamentul de a doua zi. „Nu mai beau nici pe aproape de cât beam înainte și sunt mult mai moderat în obiceiurile mele culinare. Asta pentru că pe salteaua de gimnastică simți imediat prețul pe care-l ai de plătit pentru orice exces.”
Ritualul său obișnuit de jiu-jitsu constă în aproximativ o oră și jumătate de antrenamet pe zi. Uneori ia parte și la competiții.
Dar ce face ca jiu-jitsu să aibă asemenea efecte benefice? Esențială în antrenamentul propriu-zis este lupta la sol cu un adversar, ceea ce presupune foarte multă mișcare. O sesiune de antrenament începe cu 10-15 minute de încălzire, care include lucrul cu brațele, picioarele și sprawls. În următoarele 30-40 de minute se învață tehnici noi. Acestea reprezintă pregătirea pentru ultimele 15-20 de minute ale ședinței, care sunt dedicate luptei efective. Corpul se mișcă încontinuu pe toată durata ședinței și de aceea jiu-jitsu e atât de eficient în privința scăderii în greutate. Practic, e un antrenament complex pentru tot corpul, care nu-ți lasă nici o clipă de pasivitate.
Dar jiu-jitsu nu e doar pentru celebrități! Din contră, și tu, ca și oricine altcineva, poate să înceapă să practice, pentru a vedea rezultate de excepție. Un cititor Men’s Health, de pildă, spunea că a slăbit nici mai mult nici mai puțin de 115 kg cu astfel de antrenamente.
 
SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here