Exercițiul recomandat de Bobby Maximus pentru cei buni de picior

0
1893
 Dacă reziști peste un kilometru și jumătate făcând fandări, cu siguranță o să ajungi să te poți considera și tu însuți a fi bun de picior (la propriu!).
 Dacă reziști peste un kilometru și jumătate făcând fandări, cu siguranță o să ajungi să te poți considera și tu însuți a fi bun de picior (la propriu!).

Bobby Maximus povestește despre o excursie la Londra, când a locuit în casa unui prieten, George. Pe lângă casă trecea un drum care avea exact o milă (sau 1.60934 km). La un moment dat Bobby și-a întrebat prietenul dacă nu i se pare o idee bună să parcurgă întregul drum făcând fandări. Acesta s-a uitat extrem de surpins și i-a răspun: „Ești complet nebun!”

Ce a însemnat asta? Nici mai mult nici mai puțin decât că provocarea a fost acceptată!

Unul din principiile de bază ale lui Bobby este că nu ai nevoie de prea multe exerciții de picior pentru a face un antrenament pentru picioare de excepție. După lansarea provocării, a pornit alături de George să o pună în practică.

Până în ziua de azi, George îi spune încă lui Bobby că nu poate conduce pe drumul cu pricina fără să simtă ceva de genul „tulburare de stres posttraumatic”. Asta pentru că antrenamentul acela de o milă e la fel de greu pentru psihic cum e pentru mușchi.

Dar beneficiile fizice sunt fantastice. Executarea de fandări pe distanță mai lungă e unul din cele mai bune lucruri pe care le poți face: îți lucrezi foarte bine picioarele, dar în același timp nu te expui riscului de accidentări ale genunchiului. Fandările, practic, stabilizează articulația genunchiului. Executate frecvent, pot chiar ameliora simptomele celor care suferă de dureri când aleargă sau când fac genuflexiuni.

Picioarele devin mai puternice și mai eficiente. Alergătorii, de exemplu, vor putea să urce la deal mai repede. Iar cei ce ridică greutăți vor putea face mai multe repetări și se vor recupera mai repede.

Ca întotdeauna, sfatul principal e să îți asculți corpul. Dacă nu poți fanda o milă întreagă, adică peste 1.5 km, încearcă întâi cu distanțe mai scurte sau fixează-ți o perioadă de timp în care să execuți cât de multe poți. Orice ai alege, pune-ți corpul la încercare, fără însă a depăși limitele.

Dacă vrei mai multe antrenamente menite a te ajuta să faci față celor mai grele probleme când vine vorba de fitness, încearcă The Maximus Body. Cartea conține 100 de antrenamente, precum și programele de fitness de 12 sau 26 de săpămâni cu care Maximus a reușit  să aducă în formă fizică excelentă oameni de toate felurile, de la actori la contabili.

Instrucțiuni: Nimic mai simplu… parcurge o milă întreagă în pas de fandare. În loc de a alterna picioarele pentru a rămâne pe loc (cum faci la fandările clasice), adu piciorul îndoit din spate și pune-l un pas mai în față, pentru a te lăsa apoi pe celălalt picior în fandare. Ar trebui să nu dureze mai mult de 75 de minute.

If you can last the whole mile, your legs will be able to handle just about anything.

SOURCEMen's Health
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here