Batalia finala cu grasimea

0
308

Martin Rooney invata luptatorii cum sa fie in forma perfecta pentru lupta si te poate ajuta si pe tine sa iti rezolvi problemele cu greutatea, prezentandu-ti cinci exercitii simple.

Privind de pe margine, mi-am dat seama de urmatorul lucru: chiar si numai incalzirea acestui tip i-ar face pe multi dintre barbati sa-si verse continutul stomacului. Cand spun “acest tip”, ma refer la Martin Rooney, in varsta de 37 de ani, unul dintre cei mai bine cotati antrenori de forta, pe plan international. Ca sef la Parisi Speed School din Fair Lawn, New Jersey, el a lucrat cu mii de sportivi de elita, inclusiv de nivel olimpic si profesionisti din NFL, NBA si Liga Mare de Baseball. Si cine sunt barbatii pe care ii antreneaza acum?

Ei bine, ai putea sa ii numesti luptatori. In fata mea se gasesc doi campioni mondiali de jiu-jitsu brazilian, un campion national la judo si trei Ultimate Fighters. Ei se afla aici deoarece Rooney este bine-cunoscut pentru capacitatea lui de a pregati, din punct de vedere fizic si psihic, practicanti de arte martiale. Si e simplu sa intelegi de ce. Dupa 45 de minute de incalzire, incluzand exercitii de agilitate, antrenament pentru abdomen si sprinturi, sportivii sunt gata pentru antrenamentul propriu-zis. Si acesta nu poate fi considerat, in nici un caz, usor. Primul pe lista este un program de antrenament numit “uraganul”, conceput de Rooney insusi: trei runde de 5 minute cu cinci exercitii diferite, cate 1 minut fiecare. Astazi el va pune accentul pe aceste miscari solicitante atat pentru sistemul cardiorespirator, cat si pentru musculatura:

– Rasturnarea unei anvelope de 150 kg

– Pasire rapida printre treptele unei scari

– Impingerea unei sanii cu greutati suplimentare

– Sprinturi cu greutate aditionala

– Lovirea unei anvelope cu un baros.

Fii rapid, fii puternic, fa totul intr-un minut si treci la urmatoarea proba – 5 minute in total. Apoi trage-ti sufletul si ia-o de la capat. In final, vei fi in cea mai buna forma a ta!

Creeaza-ti propriul uragan

Cu ajutorul sistemului de antrenament “uragan” propus de Rooney, iti topesti grasimea de pe abdomen si, mai mult decat atat, iti mentii motivatia. Asta se intampla pentru ca varietatea exercitiilor pe care poti sa le combini este aproape nelimitata – secretul pentru a-ti menține antrenamentul “proaspăt” si interesant. “Poti sa faci flexii doar pana cand te plictisesti”, spune Rooney. “Nimic nu e mai indicat decat sa iti creezi propriul program de antrenament.”

Sarit coarda

Sari coarda la o intensitate suficient de mare incat sa o poti mentine 60 de secunde.

Sarituri pe banca

Cu picioarele departate la latimea umerilor, coboara trunchiul si sari pe banca. Coboara si repeta.

Crunch cu mingea medicinala

Executa un crunch clasic tinand o minge medicinala la piept.

Flotari

Mentinand corpul rigid, coboara pana cand pieptul atinge podeaua. Repeta de cate ori poti in 60 de secunde, chiar daca esti nevoit sa te opresti pentru a te odihni.

Fandari

Paseste inainte cu piciorul stang, coborand corpul in fandare, si apoi adu piciorul drept inainte. Acum impinge corpul inapoi, in pozitie verticala.

Box cu umbra

Da lovituri unui adversar imaginar – alterneaza bratele si mixeaza loviturile la cap si corp – “dansand” si aplecandu-te ca si cum ai fi in ring.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here